Politika faizini sürpriz bir oranda arttıran TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın 4,5 aylık görevinden alınmasının etkileri devam ediyor. Dolar 7,91 TL2den, Euro 9,47 TL'den, Sterlin ise 11 TL'den işlem görüyor. Gram altın 441 TL'den fiyatlanırken, gümüş 6,42 TL seviyesinde. Bitcoin ise 52 bin 271 dolara çekildi.

Onsu 1.735 dolardan fiyatlanan altında gram altın 437/441, çeyrek altın 709/724, Cumhuriyet altını ise 2.917/2.949 TL alış/satış fiyatıyla işlem görüyor.

ERDOĞAN'DAN ''DOLARI, ALTINI SATIN'' ÇAĞRISI!
Dün yapılan AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, piyasalardaki dalgalanmaya değindi.

Erdoğan, ''Sadece kendilerini güvende hissetmek amacı ile evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum'' dedi.

ALTIN İÇİN YENİ TAHMİN: "600 TL'Yİ BULABİLİR"
Küresel altın yatırımcıları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Temsilciler Meclisi'nde yapacağı sunuma odaklanırken, gram altında ise gözler dolar/TL'ye çevrildi. Gram altın fiyatları küresel altın fiyatlarını takip ederken dolar/TL kurundaki gelişmelerden etkilenerek fiyatlandı. Öte yandan Altın ve Finans Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların gündemine oturacak bir açıklama yaparak, 540-560 seviyelerini görebilecek dediği gram altın fiyatı için, yeni yorumunda 600 lira öngörüsünde bulundu.

"DOLAR/TL 10 TL'Yİ GÖREBİLİR!"
Fransız bankası Societe Generale, Merkez Bankası (TCMB) başkanı Naci Ağbal'ın görevinden alınmasının Türkiye'nin "geri dönüşü olmayan bir noktaya" getirdiğini belirterek dolar/TL'nin ikinci çeyrek sonuna kadar 9.70'e yükseleceğini öngörmüştü.

Bir açıklamada Alman bankası Commerzbank tarafından yapıldı.  Commerzbank, 2021 sonu dolar/TL tahminini 10'a çıkararak "bir sonraki lira krizinin yaklaştığını" öngördü.

Commerzbank'tan Tatha Ghose müşterilere gönderdiği bir notta, "Bir sonraki lira krizini tetikleyen unsurlar 2018 lira krizinin başlatanlarla aynı: Cumhurbaşkanı zorla alışılmışın dışındaki para politikası tutumunu yeniden ileri sürerek para politikasına dair bilinmeyen bir denemenin yapılacağını açıkça ortaya koyuyor. 2021 sonu dolar/TL tahminimizi 8'den tamamen sembolik olan 10'a çıkarıyoruz." dedi.