Fuarlar kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Gaziantep’te peş peşe fuar açılıyor. 

 

 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen ‘’4. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX) ‘’, 19 Şubat Perşembe günü Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenecek törenle ziyaretçilere kapılarını açacak.

 

Sektörün tek fuarı olma özelliğini taşıyan PENTEX’te, penye ürünlerinden konfeksiyon ürünlerine, iplikten lazer kesim ve dijital baskı makinelerine, penye makinelerinden dokuma makinelerine, konfeksiyon boya ve yardımcı kimyasallarından mesleki yayınlara varıncaya kadar çok geniş bir yelpazede ürün ve teknolojiler sergilenecek.

 

Gaziantep’in yanı sıra Adana, Adıyaman, Ankara, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, Kayseri, Mersin, İzmir, Bursa, Malatya, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Konya, Niğde, Samsun ve Zonguldak illerinden 160 firma katılarak stant açacak.

 

Artan ziyaretçi sayısı ile dikkat çeken fuara, bu yıl 20 bin kişinin gelmesi hedefleniyor. Türkiye’nin her bölgesinin yanı sıra başta Ortadoğu olmak üzere Balkan ülkeleri, Avrupa ve Rusya’dan da profesyonel ziyaretçilerin gelmesi bekleniyor.

 

 

PENTEX fuarı boyunca çeşitli etkinliklere de gerçekleştirilecek. Akort Fuarcılık, GSO, Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği ile Moda Hazır Giyim Federasyonu tarafından düzenlenen ‘’Bakışın Tarih Söyler, Özlemin İnsanlığa Zeugma’’ defilesi sunulacak.

 

Ayrıca, Adana Ticaret Odası tarafından, erkek giyim grubu defilesi ‘’Tomurcuk’’  düzenlenecek.

 

‘’YENİ PAZARLARA AÇILMA FIRSATI’’

 

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı değerlendirmede, Sanayi Odası olarak düzenledikleri ve destekledikleri fuarların, sektörlerin dünya pazarlarına açılması noktasında atılmış en önemli adımlardan birini oluşturduğunu belirtti.

 

Şubat ayı içerisinde tarım ve gıda fuarlarının ardından üçüncü fuara ev sahipliği yapacaklarını anımsatan Konukoğlu, ‘’Fuarlarımıza gösterilen ilgiden çok memnunuz. PENTEX fuarıda sektörde işbirliği ve yatırım yapmak isteyen firmalar açısından önemli fırsatlar sunuyor. Türkiye’nin sektöründe tek fuarı olma özelliğini taşıyan PENTEX, tekstil ve hazır giyim sektörüne bu yıl da önemli bir hareketlilik kazandıracaktır’’ dedi.

 

Konukoğlu, tekstil ve hazır giyim sektörlerinin gerek üretim ve yarattığı katma değer, gerekse ihracat gelirinde yüksek payı nedeniyle ekonomik kalkınma sürecinde önemli rol üstlendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

‘’Ayrıca, genç nüfusa sahip ülkemizde, büyük bir istihdam kaynağıdır. Bölgedeki insanlara yerinde iş ve aş vermesi, sektörde çalışanların çoğunun kadın olması dikkate alındığında sosyal barışın da anahtarıdır. Bu bakımdan, sektörün getirdiği katma değeri artıracak, doğru vizyon ve stratejiler geliştirilerek, sektörün geleceğine yön verilmelidir. İşte bu noktada, çok geniş bir yelpazede ürün ve en yeni teknolojilerin sergilendiği PENTEX Fuarı, yeni pazar arayışı içinde bulunan üreticilerimize önemli imkanlar sunuyor.’’

 

Tüm sektör temsilcileri ve satın almacıları, 19-22 Şubat tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek PENTEX fuarına davet eden Konukoğlu, fuarın sektöre ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını dileyerek sözlerini tamamladı.