Uzun süredir kamuoyunun gündeminde olan kamuda çalışan memur annelerin yarı zamanlı çalışmalarına olanak sağlayacak yasal düzenleme için sona gelindi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu “Kamuda yarı zamanlı çalışmayla ilgili yasal düzenlememizin yönetmeliği gelecek hafta itibarıyla Başbakanlığa gönderilmiş olacak ve inşallah uygulamaya geçmiş olacak” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin (AB) finansman destekleriyle 2015 Mart’ta başlatılan “Evde Çocuk Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi” projesinin kapanış toplantısında konuşan Sarıeroğlu, şunları söyledi: “Kamuda çalışan kadınlar açısından yaptığımız yasal düzenlemenin şu anda ikincil mevzuatının çıkması kamu çalışanı kadınların en çok beklediği konulardan birisi. Forumları takip ediyorum ve özellikle kamudaki kadınlar açısından temel konulardan biri olduğunu da biliyorum. İnşallah kamuda yarı zamanlı çalışmayla ilgili yasal düzenlememizin yönetmeliği gelecek hafta itibarıyla başbakanlığa gönderilmiş olacak ve uygulamaya geçmiş olacak. Bunun da müjdesini buradan veriyorum.”