KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Kahramanmaraş Şubesi organizatörlüğünde Devlet Destekleri Semineri ve KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Sertifika töreni düzenlendi.

 

 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvencer, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Durmuş Deveci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Sadık Gözek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu,  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şube Müdürü Gülgün Çelik, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Bilimsel Programlar Başuzmanı Murat Güler, İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Yeliz Torun, İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kadir Gülkesen, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, TÜMSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve  yeni girişimciler katıldı.

 

Düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Başkanı Adnan Toprak, "Bu gün buraya gelen Ankara’dan gelen kurum görevlilerimize ve bize bu konuda çok büyük destek veren KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Sadık Gözek Bey’e çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ta bu tür toplantının yapılması genç girişimcilerimize çok önemli, Devlet Kurumlarından hangi destekleri alabileceklerini öğrenmiş olacaklar. Ben davetimize icabet eden bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Sadık Gözek ise “Avrupa İşletmeler Ağı Akdeniz Projesi kapsamında düzenlediğimiz, KOSGEB olarak TÜMSİAD ile işbirliği içerisinde Ülkemizde Devlet Desteği veren belki doğrudan ulaşmakta zorluk çektiğiniz bir çok kurumu bir araya getirerek K.Maraş’ta ilk ağızdan Devletin işletmelere, girişimcilere vermiş olduğu imkanları sizlere sunmayı planladık. Burada başta il dışından gelen kurum temsilcileri olmak üzere tüm kurumların temsilcisine teşekkür eder, burada aktarılan bilgilerden maximum derecede faydalanmanızı temenni ederim" dedi.

 

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de "Bu Programı düzenleyen TÜMSİAD Kahramanmaraş Şubesi'ne ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne, buraya devlet desteklerini anlatmaya gelen konuşmacılarımıza, genç girişimci adaylarıma, işletmecilere ve tüm konuklara teşekkür ediyorum. Yeni girişimciler için devlet destekleri çok önemli. Bu gün burada sizlere konuşmacılarımız devlet desteklerini anlatacak. Bu sizler için çok faydalı bir toplantı olacak.  Burada Devletin genç girişimcilerin yanında olduğunu verilen desteklerin neler olduğu konusunda bilgi sahibi olacaksınız. Ben inanıyorum ki buradaki genç girişimciler ve işletmeler devlet desteklerini aldıklarında bunu en iyi şekilde değerlendireceklerdir ve işletmesini ayakta tutarak başarılarına başarı katarak işletmelerini büyütecekleridir. Ben bu toplantıyı düzenleyen organize eden ve burada destekleri anlatacak olan kurum görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şube Müdürü Gülgün Çelik "Bilim Sanayi ve Teknoloji  ve Yenilik Desteklerini", TKDKrumu İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu "Kırsal Kalkınma Programının Uygulanmasında TKDK DESTEKLERİNİ", TEYDEB Bilimsel Programlar Başuzmanı Murat Güler "TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Desteklerini", İhracat Genel Müdürlüğü  İhracatı Geliştirme Uzmanı Yeliz Torun "Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Destlerini", İŞKUR İl Müdürü  Ali Yüce "İŞKUR Desteklerini" KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Sadık Gözek "Rekabetin Gücünün artırılmasında KOSGEB Desteklerini" anlattı.

 

Kosgeb Müdürü Dr. Sadık Gözek; KOSGEB Destek Programları hakkında bilgiler verdi: Özellikle KOBİ Proje Destek Programı’nın çağrıya çıktığını ve 10 Nisan 2015 tarihinde kapanacağından ve Kurumsallaşma ve Markalaşma konularında projesi olan işletmelerin 150.000 TL Geri Ödemesiz olan bu desteğe başvurmaları halinde, işletmelerinin tanıtım, reklam, yazılım, danışmanlık, eğitim ve projenin %10’una kadar makine-ekipmandan faydalanabilecekler. Ayrıca Girişimcilik Destek Programı kapsamında birçok kurumla  Girişimcilik Eğitimlerini verdiklerini ve 2010 yılından bu yana yaklaşık 5000 Girişimci Adayına bu eğitimleri verdiklerini, Eğitimler sonrasında ise 400’e yakın Girişimciye Yeni Girişimci Desteğini verdiklerini ve bu kapsamda 30.000 TL Geri Ödemesiz 70.000 TL Geri Ödemeli Toplam 100.000 TL’lik destek veriyoruz"

 

Etkinlik girişimcilik eğitimlerine katılan girişimci adaylarının sertifikalarını almalarıyla sona erdi.