KANAL MARAŞ / ÖZEL HABER

Dövizdeki artışların yanı sıra ÖTV artırımının etkisiyle sıfır araçlarda yaşanan pahalanma üzerine 2. el araç piyasasında başlayan canlanmanın, 2017 boyunca artan ivmeyle sürmesi bekleniyor. Geçen yıl 6,7 milyon aracın satıldığı 2. el pazarda 2017 yılının tümünde yüzde 10-15 büyümeyle 7.4 - 7.8 milyon aralığında satış sayısı öngörülüyor.

Oto satıcısı Erkan Pektaş, Kanal Maraş muhabirine yaptığı açıklamada, işlerin geçen yıla göre iyi olduğunu, ramazan sonrası işlerin açılacağını belirtti. 

Geçen yıl 15 Temmuz’da işlerinin durduğunu belirten Pektaş, şöyle konuştu: “Geçen yıl 15 Temmuz’da araç satışlarımız durmuştu. Tüm esnaflarımız gibi bizim işlerimiz durmuştu. Türkiye ve Kahramanmaraş'ta da biz bunu hissettik. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında da işlerimiz durgun. Tam manası ile işlerimiz açılmadı. Açıldığı zaman hepimiz için, toplumumuz için iyi olacağını düşünüyorum.

Kahramanmaraş'ta en çok motor tercihi olarak 1.6., motor tutuluyor. Satılan araç olaraktan da Volkswagen, Ford Türkiye'de satılan rahat araçlar. BMW ve Mercedes gibi ithal araçların da binicisi ayrı oluyor. İnsanların ikinci el de tercih edeceği araçları da söyleyecek olursak; genelde yıpranmamış temiz araçları almalarını öneririm. Her yerden araç alışverişi yapmamaları lazım. Yani nereden aldıklarını dikkat etmeleri gerekiyor. Hükümetin çıkarmış olduğu yerli otomobil fikrini destekliyorum piyasaya canlı getirir. İllaki araç satışlarımız artar. Ülkemizde Tofaş araçları satıyorsa hükümetin destekleyip çıkartacağı yerli aracında satmaması için hiçbir problem yok”

(Haber: Mustafa Kılınç/Kamera: Kurtuluş Karaaslan)