Kanal Maraş / Özel

Bayram tatilini henüz nasıl değerlendireceğine karar veremeyenler Kahramanmaraşlı vatandaşlar için harika ''Bayram tatili önerileri'' derledik.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasıyla, Kurban Bayramı tatilinin tam 9 gün olacağı kesinleşti.

Peki siz Ramazan Bayramı tatilini nasıl değerlendireceğinize karar verdiniz mi? Karar veremediyseniz sizin için hazırladığımız önerilere bir göz atmanızı tavsiye ederiz. İşte sizler için hazırladığımız 5 muhteşem tatil yeri önerisi

FIRNIZ MESİRE YERİ
Kahramanmaraş’ın doğasını gözler önüne seren Fırnız Mesire Yeri, çam ormanları arasında güzel vakitler geçirmenin keyfini yaşatıyor.

TEKİR YAYLASI

İçerisinde bir akarsu bulunan Tekir Yaylası’nda, akarsuyun üzerine kurulmuş çardaklar yer alıyor.

Ormanla kaplanmış doğal bir güzelliğe sahip olan Tekir Yaylası’na hayran olmamak elde değil. Havası ve suyu bambaşka Tekir Yaylası’nın. Yaz aylarının serin olması ve kar sularının erimesi sonucunda doğal su kaynaklarının oluşması ise Tekir Yaylası’nı önemli ve özel kılan özelliklerden biri.Yolunuz düşerse, Tekir Yaylası’nı gezi listenize eklemeyi sakın ihmal etmeyin. Şimdiden iyi tatiller dileriz.

ÇOKRAN ŞELALESİ
Kahramanmaraş’ın en çok ilgi gören noktalarından biridir Çokran Şelalesi. Merkez ilçeye bağlı olan ve aynı ismi taşıdığı Çokran Köyü’nde bulunur. Bu sebepten dolayı ulaşımda zorluk yaşanmaz.

DÖNGEL MAĞARASI
Üç bölümden meydana gelen Döngel Mağarası,Kahramanmaraş’ın turizm bölgelerinden biridir. Çevresindeki benzersiz doğa, içerisindeki fantastik atmosfer keyifli ve heyecanlı bir geziye çıktığınızı fark ettirir.

ILICA KAPILARI
Kahramanmaraş İli merkezinden 70 km. uzaklıkta olan Ilıca Kaplıcaları'na ulaşım oldukça rahattır. Yolun 12 km 'lik bölümünün Menzelet Barajının kenarından devam etmesi seyahat boyunca Kahramanmaraş'ın doğa harikalarını gözler önüne sermektedir. Ilıca Kaplıcaları çok uzun zamandan beri bölgede turizm alanı olarak bilindiğinden turistlerin ihtiyacını karşılamaya yönelik yeterli sayıda pansiyon, otel ve diğer işletmeler mevcuttur. Yılın her döneminde turistleri ve dertlerine şifa arayan hastaları misafir eden Ilıca'daki termal suyun, birçok hastalığı iyileştirmede fayda sağladığı bilinmektedir. Değerli termal suyu, yaylası, doğal güzellikleri ve ulaşım kolaylığı sağlık turizmi açısından cazibe merkezi olmasını sağlamaktadır.