Ziraat Bankasının, hane halkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan  bireysel müşterilerini finansal açıdan desteklemek için hayata geçirdiği destek  paketi, temel ihtiyaçların karşılanmasında önemli rol oynuyor.

"Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi"ne internet üzerinden başvuru  yapılabiliyor ve onaylanması durumunda şubeye dahi gitmeden internet bankası ya  da ATM aracılığıyla kredi kullanılabiliyor.

Lojistik sektöründe çalışan Murat Piri, Ziraat Bankasının Yenimahalle  şubesinde kredi işlemleri sırasında AA muhabirine açıklamada, virüsten  kaynaklanan süreç sebebiyle paraya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Piri, "Krediye  ihtiyacım vardı. Bu da benim için iyi bir para. Kriz geçene kadar bir nebze ilaç  oldu" ifadesini kullandı.

Kredi başvuru sürecinde herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını ve  başvurunun 3 gün gibi kısa bir sürede sonuçlandığını vurgulayan Piri, şunları  kaydetti:

"Üç gün içerisinde yanıt geldi ve olumlu bir şekilde cevap aldım. Çok  sevindim. Başvuru çok basit, Ziraat Bankasının internet sitesi üzerinden başvuru  yaptım. Sayfada istenen bilgileri kaydettiğim zaman başvuru otomatik olarak  gerçekleşti.  Devletimize teşekkür ediyorum"

"İhtiyacı olanın yarasına merhem olur"

Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanı Süleyman Akgümüş de krediye  çocuğunun yardımıyla Ziraat Bankasının internet sitesi üzerinden başvurduğunu  söyledi.

Kredinin, Kovid-19 salgını sebebiyle ortaya çıkan zor günlerde  ihtiyacı olanlar için önemli olduğuna işaret eden Akgümüş, "Bu kredi paraya  ihtiyacı olanların yarasına en azından bir merhem olur" ifadesini kullandı.

Akgümüş, başvurusunun çok hızlı sonuçlandığını kaydederek, "Pazartesi  başvurdum perşembe sonuçlandı. İhtiyacı olanlara tavsiyem başvursunlar. Bir  sıkıntı yok. Devletimizden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.