Yine son dönemde dış mihrakların oyunları doğrultusunda artış göstermesinin ardından düşüşe geçen kura karşılık vatandaşlar tüm yatırımını bu yöne yapıyorlar. Peki 20 Aralık Perşembe altın fiyatları ne kadar? İşte gram, tam, yarım, cumhuriyet ve tam altın fiyatları.

Altın fiyatları ile ilgili son dakika araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan hareketlilik altın fiyatlarını da vurmuş durumda. Dün ABD'nin Suriye'den çekilme kararına piyasalar olumlu tepki vermiş ve kurda düşüş yaşanmıştı. Bunun üzerine de düşüşler yaşandı. Peki çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? Piyasalarda yaşanan hareketliliklerin aynı hızla devam etmesi nedeniyle bu soru son günlerde oldukça fazla sorgulatılmaya başlandı. Geçtiğimiz ayların çok gerisinde olan altın fiyatları ile ilgili vatandaşlar oldukça fazla araştırma da bulunuyor. Peki 20 Aralık Perşembe altın fiyatları ne kadar? İşte gram, tam, yarım, cumhuriyet ve tam altın fiyatları

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın, çeyrekten sonra en çok tercih edilen türdür. Özellikle düğünlerde takılan ve çeyrek almaya gücü yetmeyen vatandaşların yöneldiği altın türüdür. Gram altın bu sabah 211,82 liradan alınırken, 211,88 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR OLDU?

Yarım altın fiyatları da vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer almaktadır. Yarım altıngenellikle yatırım aracıdır fakat düğünlerde gelin ve damadın yakınları, aile fertleri tarafından da armağan edilir. Yarım altın bugün 681,56 TL'den alınırken 699,26 TL'den satılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Genel olarak hediyeleşme ve yatırım için kullanılan ve yastıkaltı altın olarak bilinen çeyrek altın en çok tercih edilen türdür. Çeyrek altın bu sabah, 341,85 liradan alınıyorken, 349,63 liradan satılıyor.

TAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Tıpkı yarım altın da olduğu gibi tam altın da kolay kolay bozdurulmayan daha çok yatırım araçlı tercih edilen altın çeşitleri olarak dikkat çeker. Tam altın fiyatlarındaki son durum şu şekilde; bu sabah 1,367,39 TL'den alınan tam altın 1.394,25 TL'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ile çeyrek altın arasında benzerlikler vardır ama Cumhuriyet altını daha çok uzun vadeli olarak tercih edilir hem daha pahalı hem daha ağır olduğu için kolay kolay bozdurulmaz. Cumhuriyet altını bugün 1.423,00 TL'den alınırken 1.445,00 TL'den satılıyor.