Aralık ayına geldiğimiz bu günlerde altın fiyatları ne kadar? sorusu en çok aranan son dakika haberleri arasında kendine yer buluyor. Döviz kurlarında yaşanan düzgün ve sürekli düşüş vatandaşların ilgisinin de bu yöne kaymasına neden oldu. Dolar ve euro ile paralel bir şekilde ivme kazanan altın fiyatları ile ilgili araştırmalarda hız kesmeden devam ediyor. Kültürümüzde oldukça önemli bir yer tutan ve vatandaşlarımız tarafından daha çok tercih edilen bir yatırım aracıdır. Gram, yarım, tam ve çeyrek altın fiyatlarını haberimizde bulabilirsiniz.

BUGÜN ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

2 Aralık Pazar gününü evde geçiren bireyler diğer bir yandan altın fiyatları ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Bu güzel pazar gününde en doğru ve güncel bilgileri Kanalmaras.com ekibi olarak biz sizler için hazırladık. İşte detaylar...

YARIM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Araştırmaların hız kesmeden devam ettiği şu günlerde vatandaşların en fazla yatırım aracı olarak kullandığı türlerden biri olan yarım altın, 649,5400 liradan alınırken, 666,8200 liradan satılıyor.

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Gram altın, bir dönem çeyrekten sonra en çok tercih edilen türler arasındadıydı. Özellikle düğün sezonlarında kendine oldukça fazla yer edinilebilinen bu tür ile ilgili araştırmalar da hızlanıyor. Gram altın bu sabah, 204,77 liradan alınırken 204,82 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın kültürümüzde en çok tercih edilen yatırım ve hediyeleşme aracıdır. Düğün, nişan, sünnet gibi birçok farklı etkinlikte en çok tercih edilen altın türü olan çeyrek, aynı zamanda yatırım aracı olarakta oldukça fazla bir şekilde kullanılmaktadır. Çeyrek, 324,66 liradan alınırken 332,58 liradan satılıyor.

TAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Tam altın fiyatlarında son durum şu şekilde; 1 Aralık Cumartesi günü 1.298,65 TL'den alınan tam altın 1.326,24 TL'den satılmaktadır. Tam altın düğünlerde gelin ve damadın yakınları, aile fertleri ve dostları tarafından armağan edilir.

CUMHURİYET ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Cumhuriyet altını bu sabah saatlerinde 1.340,00 TL'den alınırken 1.361,00 TL'den satılmaktadır. Cumhuriyet altını diğer altın türlerinden farklı olarak hem ağır hem pahalı olduğundan kolay kolay bozdurulmaz, çok uzun vadeli birikim aracıdır.