ABD Merkez Bankası (Fed), dün aldığı kararla beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

Piyasaların gözü bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklayacağı "Enflasyon Raporu 2021-II"yi bekliyor.

Ancak bu gelişmelerin gölgesinde piyasalardaki yükseliş de sürüyor. Dolar 8,21 TL'den, Euro 10,01 TL'den, Sterlin ise 11,50 TL'den işlem görüyor. Gram altın 471 TL'den fiyatlanırken, gümüş 6,96 TL seviyesinde. Bitcoin 53 bin 795 dolardan fiyatlanıyor.

Onsu 1.785 dolardan işlem gören altında gram altın 465/471, çeyrek altın 755/773, Cumhuriyet altını ise 3.107/3.148 TL'den işlem görüyor.

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.
Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Bankanın bu zorlu dönemde ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanmaya kararlı olduğu yinelenen açıklamada, böylece maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinin desteklendiği kaydedildi.

Açıklamada, aşılamadaki ilerleme ve güçlü politika desteğinin etkisiyle ekonomik faaliyet ve istihdam göstergelerinin güçlendiği belirtildi.

"VARLIK ALIMLARINI AZALTMAYI KONUŞMAYA BAŞLAMANIN HENÜZ ZAMANI DEĞİL"
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, varlık alımlarını azaltmayı konuşmaya başlamanın henüz zamanı olmadığını, bankanın hedefleri doğrultusunda kayda değer bir ilerleme sağlanana kadar varlık alımlarının mevcut hızında devam edeceğini belirtti.

GÖZLER BUGÜN MERKEZ BANKASI'NDA
TCMB'den yapılan duyuruya göre, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle alınan koruyucu önlemler kapsamında toplantı sanal ortamda gerçekleştirilecek. Saat 10.30'da başlayacak toplantı, bankanın internet sitesinden, resmi Twitter ve YouTube hesaplarından canlı olarak yayımlanacak.

"Enflasyon Raporu 2021-I" toplantısında enflasyonun, 2021 sonunda yüzde 7,3 ila yüzde 11,5 aralığında (orta noktası yüzde 9,4) gerçekleşeceği öngörülmüştü.