Osman Yardımcı, yaptığı açıklamada, ramazanda halkın yanında  olduklarını ifade etti.

Kırmızı et fiyatının sürekli gündemde tutulduğunu belirten Yardımcı,  "Sanki Türkiye ekonomisini kırmızı et belirliyor, yok öyle bir şey. Belirli  zamanlarda et fiyatı düşer, belirli zamanlarda çıkar. Sezonu vardır. Tavuk yazın  piknik zamanında yükselir, kışın düşer. Periyodik yükselmeler olabiliyor ama  aşırıya kaçılırsa bunun karşısındayız." diye konuştu.

"Vatandaş kasaba giderken tedirgin olmasın." ifadesini kullanan Yardımcı, şöyle devam etti:

"Ramazanda ete zam yapılmayacak çünkü fiyatlar sabitlendi.  Spekülatörlük yapmasınlar, etimiz de çok tavuğumuz da. Vatandaşımız kasaba  girmekten korkmasın, ramazanda kırmızı et yesin." Yardımcı, ette KDV'nin sıfırlanması halinde fiyatlarda 5 lira indirim  yapabileceklerini dile getirdi.

Kasaplarda satılan etlerin veteriner hekimler kontrolünde kesimi  yapılan hayvanların etleri olduğunu vurgulayan Yardımcı, herhangi bir denetim  olmaksızın yol kenarlarında kesilen hayvanların etlerinin alınmaması gerektiğini  söyledi.

Yardımcı, Bakanlığın 100 milyon küçükbaş hayvan hedefine değinirken de  "Bakanımızın açıklamasını takdir ediyoruz. Küçükbaş hayvana teşvik versinler,  gerekirse büyükbaşa vermesinler. Her aileye 30 koyun çok ideal. Bir sene sonra 60, 90 koyun olur." dedi.