Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilowatt saate kadar elektrik tüketimlerini devletin üstleneceğini açıklamıştı. 2.5 milyonun üzerindeki haneyi yakından ilgilendiren uygulama için somut adımlar atılmaya başlandı.

Vatandaşların elektrik faturalarının 80 liraya kadar karşılanmasını öngören çalışma, 15 Şubat'ta uygulamaya geçiyor.

BAKANLIK PTT'YE YATIRACAK
10 milyon kişinin yararlanacağı destek kapsamında, fatura bedelleri her aileden belirlenen bir kişinin adına PTT'ye yatırılacak. Aileler ödeme noktası kapsamında PTT'yi tercih edecek ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 15 Şubat'tan sonra faturası kesilen hanenin fatura bedelini PTT'ye yatıracak.

DESTEK MİKTARI KİŞİ SAYISINA GÖRE BELİRLENECEK
Fatura ödemek için PTT'ye giden vatandaşa, gişe memuru tarafından hak ettiği destek miktarı söylenecek ve destek miktarını aşan ücretler aileler tarafından karşılanacak. Hanenin yararlanacağı destek miktarı ise kişi sayısına göre belirlenecek. Buna göre ailelere, 40 ila 80 lira arasında destek sağlanacak.

Yaklaşık bir hesapla 5 kişi veya fazlasının yaşadığı hanelerin aylık elektrik faturasının 80 TL’si, 4 kişi yaşayan hanenin 66 TL’si, 3 kişinin yaşadığı hanelerin 53 TL’si ve iki veya daha az insanın yaşadığı hanelerin elektrik faturasının 40 TL’si devlet tarafından karşılanacak.