Enflasyonla mücadelenin takibi amacıyla açılan "enflasyonlamucadele.org.tr" internet sitesi üzerinden kampanyaya katıldığını  ilan eden firma sayısı kısa sürede arttı.

Aralarında perakende ticaretin önde gelen markalarının da bulunduğu  çok sayıda firma, dernek, oda ve kurum açıklamalarıyla programa desteklerini ilan  etti.
Bu kapsamda, THY, Pegasus, Koç, Sabancı, Boyner, Eczacıbaşı, Yıldız,  Doğuş Grubu, Mediamarkt, Teknosa, Koçtaş, Ülker, Eti, Torku, Pınar, Saray,  Suryapı, Vatan Bilgisayar, Sanko, Simit Sarayı, İstikbal, Bellona, Mondi, Çilek  ve Vestel'in de aralarında yer aldığı 500'den fazla kuruluş kampanyaya destek  verdiğini açıkladı. "enflasyonlamucadele.org.tr"  internet sitesine kayıt yaptırmamasına  rağmen pek çok oda, dernek, firma da açıklamalarıyla ürünlerinde indirim  taahhüdünde bulundu.

Bakan Albayrak, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede başarıya ulaşması  için kamu öncülüğünde başlatılan programın, özel sektörün gönüllülük esasına  dayalı desteğini hedeflediğini belirtmişti. Enflasyonla Topyekun Mücadele  Programı'na katkı sağlamak isteyen tüm firmalara, ürün ve hizmetlerinde yıl  sonuna kadar asgari yüzde 10 indirim yapmaları çağrısında bulunulmuştu. Söz  konusu mücadeleye destek veren firmalar, mağazalarında "Enflasyonla Topyekun  Mücadele"  logosu kullanacak. Logoda, firmanın aldığı karar doğrultusunda yaptığı  indirim oranı yer alacak.