22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul’da 19.su düzenlenen EMITT Fuarı’na Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), bölgemizden 24 firma ile katılım sağladı.

 

Dünyanın en büyük 5. Turizm fuarı olan EMITT bu yılda büyük bir ilgi ile karşılandı. 71 ülkeden 4500 üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen fuar tüm dünyadan ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Fuar Türkiye’den hemen her ilin katılımı ve temsili nedeni ile dünya çağında tanıtım yapılması açısından önem taşıyıor.

 

 

DOĞAKA desteği ile Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin iki farklı stand ile temsil edildiği fuarda 12. Holde  iller standı ve 5. Holde Doğu Akdeniz Otel ve Acenteleri standı yer aldı. Bu doğrultuda hem illerimizin hem de bölgemizin otel ve acentelerinin temsili sağlandı. DOĞAKA Standları  ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşırken, Dünya’dan ve Türkiye’den 4500 katılımcının yer aldığı fuarda bölgemiz stantlarına yoğun ilgi gösterildiği gözlemlendi. Pek çok TV kanalının ve yayın kuruluşunun ziyaret ettiği DOĞAKA standına özellikle ulusal medya kanallarının ilgisi oldu.

 

 

DOĞAKA'dan yapılan açıklamada "Hatay’ın künefesi ile ipek işçiliğinin, Kahramanmaraş’ın dondurma, sahlep, tarhana gibi lezzetleri  ile bakır ve yemeni işçiliği, ahşap oyma ve sim sırma zanaatlarının ve Osmaniye’nin fıstık ve fıstık ürünleri ile bıçakçılık, ahşap ustalığı, topaç yapımı, kilim dokuma ve ahşap tespih yapımının tanıtıldığı fuarda katılımcılar sergilenen ürün ve lezzetlere büyük ilgi göstermiştir" denilerek, şu bilgiler verildi:

 

 

"Osmaniye Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanımız Kerem Al ve Hatay Valimiz ve Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Ercan Topaca bölgemizi temsilen fuara katılım sağlamışlardır.  Fuar süresince Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Abdurrahman Arıcı,  Eski İç İşleri Bakanı Sayın Abdulkadir Aksu, Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük, Giresun Valisi Sayın Hasan Karahan, Ordu Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu, Düzce Valisi Sayın Ali İhsan Su, Erzincan Valisi Sayın Süleyman Kahraman, Muş Valisi Sayın Vedat Büyükersoy, Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz, Osmaniye Eski Valisi Sayın Celalettin Cerrah, Bölge Adliye Başsavcısı Sayın Turan Çolakkadı ve çok sayıda ilgili standımızı ziyaret etmiştir"

 

 

Öte yandan DOĞAKA, EMITT kapsamında 2015 yılı En İyiler ödüllerinde “2015 Yılı Sempati Ödülü”nü kazandı.