Türk lirasının değer kaybı devam ediyor. Asya borsalarının açılmasıyla birlikte dün akşam Dolar/TL 7,16 seviyesini görürken Euro ise 8,10 lirayı aştı.

Dolar/TL yeni haftanın ilk gününe 6,7625 seviyelerinde başladı. Merkez Bankası'nın açıkladığı tedbirlerin ardından 6,50 seviyesine kadar geriledi.

Saat 08,49 itibariyle dolar/TL 6,65 seviyesinin üzerine çıktı.

Euro/TL 7,5155 civarında işlem görüyor. İngiliz sterlini ise 8,4027 liradan güne başladı.

MERKEZ BANKASI DÜĞMEYE BASTI

Dövizdeki hareketliliğe ilişkin son hamle Merkez Bankası'ndan geldi. Merkez Bankası, bankalara ihtiyaç duydukları tüm likiditenin sağlanacağını ve piyasaların işleyişinin sürdürülmesi amacıyla bir takım tedbirler alındığını açıkladı.

"BANKA HESAPLARINA EL KONULMAYACAK"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam kurda yaşanan hareketliliğin ardından açıklama yaptı.

Albayrak, "Kurdaki dalgalanmaya karşı aksiyon planı hazırladık. Paramız doğrudan bir ABD başkanı tarafından hedef alındı. Döviz hesaplarını TL'ye çevirmek veya el koymak olmaz. Gerekirse mali kural uygularız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan da ekonomi ile ilgili yapılan açıklamada, "Türkiye bir ekonomik savaş vermektedir. Ekonomik savaşı millet ve devletle birlikte kazanacağız. Mevduatlara el konulacak diye bir açıklama yapılmadı. Piyasaları tedirgin etme çabaları kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

BDDK'DAN DÖVİZ HAMLESİ

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt iç bankaların TL verip döviz aldıkları swap ve benzeri işlemler toplamının öz kaynaklarının yüzde 50'sini geçemeyeceğini duyurdu.