Dolar bir iniyor bir çıkıyor ancak 7 lira civarında dolaşıyor. Dolar güne yükselişle başlamasının ardından 7,0 seviyesinde işlem görüyor.

Dün, dolar/TL 6,8977 ile 4 Ağustos 2020'den bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmasının etkisiyle günü bir önceki kapanışın yüzde 0,5 üzerinde 7,0007'den tamamlamıştı.

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 11.50 itibari ile 6.98 lirayı gördü.

Euro/TL, aynı dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 8,5070'ten, sterlin/TL de yüzde 0,5 değer kazancıyla 9,7740'tan satılıyor.

Euro/dolar paritesi yüzde 0,3 azalışla 1,2077, dolar endeksi yüzde 0,3 artışla 90,7 seviyesinde bulunuyor. Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası'nın toplantı tutanakları, ABD'de perakende satışlar, Üretici Fiyat Endeksi, ocak ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verilerinin takip edileceğini kaydetti.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Merkez Bankası faiz kararı Şubat ayı Para Politikası Kurulu toplantısında açıklanacak. Karar öncesi dolar kuru uzun bir sürenin ardından 7 lira seviyesinin altına çekildi. Naci Ağbal da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında faiz indiriminin gündemlerinde olmadığını belirtmişti. Gerçekleştirilecek kritik toplantı öncesinde dolar kurunun ilk kez 7 liranın altına gerilemesi ise piyasaların gözünü faiz kararına çevirdi. Merkez Bankası'nın faiz kararı perşembe günü belli olacak. Faiz kararı sonrası dolar kaç lira olacak.