Kapalıçarşı'da 6,5900 liradan alınan dolar 6,5920 liradan satılıyor. 7,6800 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 7,6820 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 6,6280 lira, avronun satış fiyatı ise 7,7050 lira olmuştu.

TL dolar karşısında yılbaşından bu yana yüzde 40’ın üzerinde değer kaybederken, tüketici fiyatları Ağustos’ta yıllık bazda yüzde 17.9 ile 2003 bazlı serinin yeni zirvesine ulaştı. Enflasyon verisi ardından TCMB 13 Eylül’deki PPK toplantısında faiz artışı yapılacağı sinyali olarak algılanan bir açıklama yaparken, dolar/TL yüksek seviyelerde seyrini sürdürse de nispeten sakinleşmiş durumda.

TCMB’nin faiz artışına birçok analist kesin gözüyle bakarken, ne kadarlık artış yapılacağına yönelik belirsizlik halen endişe konusu.

Analistler reel faizleri tekrar pozitif alana çekmek ve piyasalara güven telkin etmek için 1,000 baz puana varan oldukça yüklü faiz artırımı yapılması gerektiğine dikkat çekerken; buna karşılık TCMB’den daha temkinli bir faiz artışı bekleniyor.

Öte yandan para politikasına yönelik endişelerin yanı sıra maliye politikası, BDDK’nın swap kısıtlaması gibi adımlarının yan etkileri, ekonomide sert iniş riski ve ABD’nin olası yaptırımları gibi unsurların da belirsizlik kaynağı olmaya devam ettiği belirtiliyor.