Dolar/TL bir süredir sıkıştığı bant içinde hareketini sürdürmeye devam ederken, tahvil piyasasında faizler yükseliş eğiliminde. Kur genel olarak 5.40-5.50 bandında hareket ederken, seçimler yaklaştıkça bu bandın üst sınırına yaklaşma eğilimi gözleniyor. TL’de genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinden bir miktar ayrışma söz konusu.

Dolar/TL saat 08:14 itibariyle 5.4487/5.4500’dan işlem görüyor. Şu an da bu seviyelerdeki seyrine devam ediyor. Euro/TL ise 6.1759/6.1812’den işlem görürken şu an da bu seviyelerdeki seyrine devam ediyor.

Kur ve endeks tarafında gözlenen stresin tahvil piyasasında daha önce alınan pozisyonların bir kısmının gözden geçirilmesine neden olmuş olabileceğini söyleyen bir bankacı, “Dolar/TL Ocak sonunda 5.16’lı seviyelere indiğinde tahvil piyasasına da ciddi giriş olmuştu. Enflasyonun önümüzdeki dönemde düşüşüyle birlikte özellikle 10 yıllık tahvil faizinde aşağıda hala 150-200 baz puanlık bir marj var. TCMB’den de faiz indirim süreci bekleniyor. Dolayısıyla faizlerdeki son yükseliş kurdaki baskının yansıması olabilir” dedi.