Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, bugün bir araya gelecek. Zirvede taraflar arasında Rus S-400 füzeleri, Suriye'de yaşanan son gelişmeler, gibi konuların öncelikli olacağı belirtiliyor.

Erdoğan-Biden görüşmesi, Biden'ın ABD Başkanı seçilmesinden sonra iki liderin baş başa bir araya geldiği ilk görüşme olacak.

Bu kritik görüşme öncesinde geçen hafta hızlı düşen piyasalarda tedirgin bir bekleyiş hakim.

DOLAR/EURO/STERLİN
Dolar 8,40 TL'den Euro 10,17 TL'den, Sterlin ise 11,86 TL'den işlem görüyor. Dolar geçtiğimiz haftayı 8,42 TL'den, Euro ise 11,74'ten tamamlamıştı.

Analistler, dün ABD'de açıklanan enflasyon verisi ile Avrupa Merkez Bankası'nın politika faizi ve varlık alımlarında değişikliğe gitmemesi sonrası dolar endeksinde yaşanan yükselişin kalıcı olmadığını, ultra gevşek para politikasının bir süre daha devam edeceğine ilişkin beklentilerin döviz piyasası fiyatlamalarında öne çıktığını söyledi.

Dolar endeksinin 89,8-90,3 bandındaki hareketinin kırılma yönüne göre şekillenebileceğini aktaran analistler, bugün ABD Başkanı Joe Biden'ın, Avrupa turundan gelecek haber akışı ile ABD'de açıklanacak tüketici güven endeksinin takip edileceğini bildirdi.

GÜMÜŞ/ALTIN
Gümüş 7,54 TL'den fiyatlanırken, onsu 1.865 dolar olan altında, gram altın 497/504, çeyrek altın 807/826, Cumhuriyet altını ise 3.322/3.367 TL alış/satış fiyatıyla işlem görüyor.

MERKEZ'DEN ''FAİZ SİNYALİ'' BEKLENİYOR
Piyasalar bu hafta Merkez Bankası toplantısını da yakından izleyecek. Merkez Bankası'nın olası bir erken faiz indirimi sinyali vermesi piyasaları tedirgin edebilir. Merkez  Bankası Para Politikası Kurulu 17 Haziran'da toplanacak.

BITCOIN/ETHERIUM
Kripto para piyasaları ise Tesla ve SpaceX'in sahibi iş insanı Elon Musk'ın dün gece yaptığı bir paylaşımla yeniden hareketlendi. Bitcoin 40 bin dolar sınırına dayandı ve 39 bin 271 dolardan işlem görüyor, Etherium ise 2 bin 490 dolar seviyesinde.