Dün ekonomi bürokratları toplantısı yapılacağı haberinin ardından dolar kuru gün içinde 4,23 lira seviyesinin altına kadar gerilemişti. Dolar kuru yaşanan bu gelişmelerin ardından haftanın son işlem gününe nasıl başladı? 
Dün güne 4,30 lira seviyesinde başlayan dolar kuru, kürüsel iyimserliğin yanısıra ekonomi bürokratları toplantısı haberleri sonrası piyasada Türk Lirası'ndaki baskıyı hafifletecek adımlar atılabileceği beklentisini güçlendirmesiyle ve ABD'de açıklanan TÜFE verisi sonra dolar kurunun 4,23 lira seviyesinin de altına gerilemesine neden oldu.

Önceki gün Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen ekonomi zirvesi sonrasında dün de ekonomi bürokratları toplantısı yapılacağı haberi de Türk Lirasın'da toparlanmayı destekledi.
Dolar kuru yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından haftanın son iş gününe Türk Lirası karşısında 4,2390 lira seviyesinden işlem görüyor.

Euro kuru fiyatı da aynı dakikalarda 5,0540 liradan el değiştiriyor.

Uzmanlar, piyasaların Ankara'dan gelecek haberler ve açıklamaları önemle takip edeceğini belirtirken teknik olarak da dolar kurunun 4,2350 altında kalıcı olması halinde düşüşün ivme kazanacağı ve dolar fiyatının 4,10 seviyesine kadar gerileyeceğini ifade ettiler.