Kripto para birimlerinin inişli ve çıkışlılığı devam ediyor. Herhangi bir denetime tabi olmadığı için bir kez azaltıldığında büyük kayıplara neden oluyor. Dogecoin de bunlardan biri.

Dogecoin 0.16$ seviyesine düştü ve yatırımcılar direnmeye başladı. 1.40 lira seviyesine düşen Dogecoin ile ilgili gündem Twitter'da oldu ve TT'ye dönüştü.

SNL SONRASI YÜZDE 70 DÜŞTÜ

Milyarder iş adamı Elon Musk'ın SNL'de Dogecoin hakkında önemli bir açıklama yapması beklense de talk show katıldı ancak Dogecoin ciddi olmayan konuşmasının ardından sert bir düşüş yaşadı. Dogecoin tüm zamanların en yüksek seviyesinden %71 düştü.

8 YILDIR İŞLEM GÖRÜYOR

Dogecoin 8 yıl önce 2013 yılında piyasaya sürüldüğünde 0,002 dolardan işlem görüyordu. Türk Lirası üzerinden hesapladığımızda o zamanki döviz kuru 1,75 lira, 1 Dogecoin fiyatı ise 0,0035 liraydı.

Uzun yıllardır fiyat ve hacim değişikliği olmadan işlem gören Dogecoin, milyarder iş adamı Elon Musk'ın tweet'lerinin ardından 2020 yılında popülaritesini artırmaya başlayacak. Ancak kripto para piyasasının durgunluğu ve satış dalgası Dogecoin'i de vurdu.

SINIRSIZ SAYIDA

Dogecoin, diğer güçlü kripto para birimleri kadar sınırlı değildir. Piyasada sınırsız miktarda Dogecoin alınıp satılmaktadır. Yükselişinin nedeni sadece Elon Musk'ın açıklamaları oldu.

REDDIT HAREKETİ

Reddit kullanıcıları, Dogecoin satın alarak Gamestop hissesinin büyük yatırım kuruluşlarına yönelik farkındalıklarını artırdı. Organize Reddit kullanıcıları Dogecoin'i satın alarak kripto para birimini %800 artırdı. Sonuç olarak, Dogecoin en popüler 10 kripto para biriminden biri haline geldi.