Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Türkiye'nin 81 ilinde raflardaki fiyat etiketlerinin denetlendiğini,"zam fırsatçılarına" müsaade etmeyeceklerini belirtti.
Bu kapsamda, 9 ayda 228 firmadan 37 bin 221 ürünü denetlediklerini  anlatan Altun, çalışmaların aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Dövizdeki dalgalanmadan sonra haksız kazanç elde etmeye çalışanlarla  ilgili yaptıkları araştırmada ise 40 firmanın denetlendiğini vurgulayan Altun,"Firmalardan 3 ay öncesinin fatura bilgileri ile mevcut fatura bilgilerini  istiyoruz. Aradaki fark tespit ediliyor. Bu kapsamda 40 firmadan 100 ürün  denetlendi. 34 üründe fahiş fiyat artışı görüldü. Bu firmalar bakanlığa  gönderildi. Bakanlığımız gerekli incelemenin ardından gerekli cezaları  verecektir." dedi.

Altun, yeni düzenlemeyle "yerli üretim" logosu ürün etiketlerinin de  raflardaki yerini almaya başladığını hatırlattı. Uygulamanın başlamasıyla yerli  ürüne talebin artacağını ifade eden Altun, "Yerli ürüne teşvik edecek bir  uygulamanın, üretime de teşvik edeceğini düşünüyorum." dedi.

Mahmut Altun, ürünlerdeki "yerli üretim" logosu denetimlerini de  sürdürdüklerini sözlerine ekledi.