Sosyal olarak alışkanlıklar, ortak değerler kültürü şekillendirir, bizim kültürümüzde de altın son derece önemli ve değerlidir. Bu yüzden piyasalarda yaşanan son dakika gelişmelerinden sonra vatandaşın altın fiyatları konusunda olan ilgisi daha da arttı. Düğünlerde gelin ve damada hediye edilen nesnelerin başında altın gelir, aynı zamanda yatırım konusunda da ülkemizdeki bir numaralı birikim noktasıdır.

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Gram altın haftanın son iş günü olan 8 Şubat Cuma sabahı 221,43 TL'den alınırken 221,51 TL'den satılıyor. Ülkemizde gram altın özellikle son dönemde oldukça popüler. Çeyrek altın fiyatlarındaki artıştan sonra vatandaşların gözü gram altına çevrilmiş durumda.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın ülkemizde en çok satın alınan altın çeşitleri arasında ilk sırada yer alıyor. Aynı zamanda çeyrek altın yatırım alanında da birincil tercih olarak dikkat çekiyor. Bugün çeyrek altın, dolar ve eurodan daha fazla takip ediliyor. Bugün 353,39 TL'den alınan çeyrek altın 361,36 TL'den satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın fiyatları da ilgili bireyler tarafından sıkça tercih edilen konular arasında. Yarım altın bugün 704,58 TL'den alınırken 722,73 TL'den satılıyor. Genelde uzun vadeli yatırım aracı olan yarım altın kolay kolay bozdurulmaz.

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın genelde düğünlerde gelin ve damadın çok yakınları, aile fertleri tarafından armağan olarak düşünülür aynı zamanda uzun vadeli birikim aracı olarak değerlendirilir. 1.413,57 TL'den alınan tam altın bugün 1.441,03 TL'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Altın fiyatları arasında en uzun vadeli birikim aracı cumhuriyet altını olarak ifade edilir. Diğer altın türlerinden hem daha ağır hem de daha pahalı olan cumhuriyet altını bugün 1.464,00 TL'den alınırken 1.487,00 TL'den satılıyor.