Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi, haftaya yüzde 6,65 kayıpla 1.427,33 puandan başladı. Açılışta yaşanan kayıp sonrası devre kesici uygulamasıyla işlemlere yarım saatlik ara verildi. İşlemler 10.30 işlemler yeniden başlayınca kayıp yüzde 7'yi aştı.

İŞLEMLER İKİNCİ KEZ DURDURULDU
Kayıpların artarak devam etmesi üzerine 8 dakika sonra BİST 100'de ikinci kez devre kesici uygulaması tetiklendi ve işlemlere bir kez daha ara verildi.

KAYIP YÜZDE 8'İ AŞTI
İki kez ara verilen işlemler saat 11.08 itibarıyla tekrar başladı. Devam eden satışlar sonrası BİST 100'deki kayıp yüzde 8'i aştı.

AÇILIŞTA 100 HİSSENİN 94'Ü DEĞER KAYBETTİ
Açılışta, BİST 100'de işlem gören 100 hisse senedinden 95'ü değer kaybederken 5 hisse senedinin fiyatı değişmedi. Günün tek kazançlı hisse senedi ise yüzde 1,87'lik primle Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ oldu. BİST 100'de 48 hisse senedi yüzde 7'nin; 92 hisse senedi ise yüzde 4'ün üzerinde değer kaybı yaşıyor.

BORSA İSTANBUL'DAN 'MEVZUATA UYUM' UYARISI
Borsa İstanbul, BIST 100 endeksinde yaşanan dalgalanma sonrası, "Borsa İstanbul A.Ş. olarak piyasalarımızın etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişini teminen borsamız piyasalarında gerçekleştirilen işlemler gözetim faaliyeti kapsamında anlık ve sürekli olarak izlenmekte olup, yatırım kuruluşlarımızın ve yatırımcılarımızın mevzuata uyum konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur. Aksi durumda, usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere sermaye piyasası kurulu ve borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbirin alınacağı, inceleme ve denetim faaliyetlerinin titizlikle icra edileceği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklamasında bulundu.

DÖVİZ VE ALTIN KONTRATLARINDA ÜST FİYAT LİMİTİ YÜZDE 20'YE YÜKSELTİLDİ
Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören USD/TL, EUR/TL, RUB/TL ve CNH/TL döviz vadeli işlem sözleşmeleri ile gram/TL altın vadeli işlem sözleşmelerinde uygulanan yüzde 10 oranındaki üst fiyat limiti oranları bugün için yüzde 20'ye çıkarıldı.