Takvim'den Faruk Erdem'in haberine göre; Bankalara kredi kartı borcu olanlar için Ziraat Bankası'nın yapılandırması devam ederken bir müjde de VakıfBank'tan geldi. Üstelik sadece kredi kartı değil bireysel ve ticari krediler ile takipteki borçlar da kapsama alındı.
Türkiye'de milyonlarca vatandaşın bankalara, kredi ve kredi kartı borcu bulunuyor. Bunlar kredilendirildiğinde yani asgari tutarı ödenerek bitirilmeye çalışıldığında yüksek gecikme faizleri ve alışveriş faizleri yüzünden bitmek bilmiyor. 

Sorun büyüyünce hükümet devreye girerek vatandaşın yanında olduğunu gösterdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, müjdeyi geçtiğimiz hafta verdi ve Ziraat Bankası'nın kredi kartı borçlularına yüzde 1.10 ve 1.20 oranında faizle kredi verip kart borçlarını kapatacağını duyurdu. Milyonlarca vatandaş Ziraat Bankası şubelerine başvurarak borçlarından kurtulmaya başladı. Bu gelişmelerden sonra bir müjde de VakıfBank'tan geldi. VakıfBank'ın yapılandırması ile kapsam genişledi. Kredi kartının yanı sıra kredi borçları da yapılandırılacak.

Yapılandırmadan bireysel müşterilerin yanı sıra ticari müşteriler de yararlanacak. VakıfBank'ın duyurduğu 'Yanındaki Güç Paketi'nde, kredi kartlarına ödeme kolaylığı sağlanması, aksamadaki kredilerin ödemesiz dönem ve düşük faiz oranıyla yapılandırılması ve takipteki kredilerin faizlerinin sıfırlanması yer alıyor. 

KART BORÇLUSUNA

VakıfBank, 'Kredi kartı ödeme kolaylığı kampanyası' ile kredi kartına özel bir çözüm sunuyor. Bu kampanyadan VakıfBank bireysel kredi kartı müşterileri, hem VakıfBank hem de diğer bankalardaki Aralık 2018 dönem borçları için faydalanabilecek. Kart borçları, aylık yüzde 1.10 faiz oranıyla 24 aya, aylık yüzde 1.20 faiz oranıyla da 60 aya kadar vadelerle yapılandırılabilecek. 

KREDİDE ZORA DÜŞENE

VakıfBank, 'Düşük faizli yapılandırma kampanyası' kapsamında da VakıfBank'taki borçları 3 milyon liranın altında olup, 2018 yıl sonu itibarıyla ödemelerinde 31 gün ve üstü aksama bulunan müşterilerine 6 aya varan ödemesiz dönemle yapılandırma imkanı tanıyor. 

Bireysel müşteriler borçlarını 3 ay ödemesiz dönem ile 36 aya varan vadelerle yapılandırabilirken, ticari segmentteki müşteriler ise 6 ay ödemesiz olarak 60 aya kadar aylık yüzde 0.98'den başlayan faiz oranlarıyla çözüme kavuşabilecek. 

TAKİPTEKİLERE DE ÇÖZÜM

VakıfBank ayrıca, 2018 yıl sonundan önce 100 bin liranın altındaki kredisi takibe aktarılan müşterilerinin, borçlarını peşin ya da 12 aya kadar taksitle ödemeleri halinde, takibe aktarım sonrası tüm faizlerini sıfırlıyor. anka müşterileri, 30 Nisan'a kadar başvurup kampanyadan yararlanabilecek.

2 GÜNDE İŞLEM TAMAM

Ziraat Bankası, borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların işlemlerini hızlandırmak için diğer bankalardan belge getirme zorunluğunu kaldırdı. Kredi kartının iptali 2 gün sonra Kredi Kayıt Bürosu kayıtlarına düşecek. Aynı gün kredi ilgili kredi hesabına aktarılacak. Kredi kartının iptali 2 gün sonra Kredi Kayıt Bürosu kayıtlarına düşecek. Aynı gün kredi ilgili kredi hesabına aktarılacak. Kredi kartı borcunu yapılandıranların sadece kredi kartı ekstresi ve maaş belgesi (maaşını Ziraat Bankası'ndan almıyorsa) ile şubeye gitmesi yeterli.