Balığın fast-food versiyonu balık ekmek, küçük girişimcilerin yeni ekmek kapısı oluyor. Türkiye’de daha çok Eminönü ve diğer sahil kesimlerindeki salaş balıkçı teknelerinde satılan ekmek arası balık, son 10 yıldır AVM ve caddelerde açılan küçük dükkanlarda boy göstermeye başladı. Türkiye’deki deniz ürünleri üreticilerinin öncülüğünde açılan bu restoranlar, Türk halkının balık tüketimini artırırken, düşük sermayelerle restoran açmak isteyen girişimcilere yeni fırsatlar sunuyor. 

YATIRIM MALİYETİ 50 BİN TL 

Kâr marjının oldukça yüksek olduğu bu iş modelinde aylık 25 bin ila 30 bin TL arasında ciro elde etmek mümkün. Bunun için küçük bir dükkan ya da mobil stant kiralamanız yeterli. Yatırım maliyeti 50 ila 100 bin TL arasında değişen fast-food balık restoranları açmak isteyenler balık ekmek konseptiyle bayilik ve franchise veren şirketlerle görüşüp, akıllarına en uygun markalarla yola devam edebilir veya kendi balık-ekmek markasını yaratabilir. 

BÜYÜME POTANSİYELİ YÜKSEK 

Ekmek arası balık restoranları sayısının önümüzdeki dönemde hızla artması bekleniyor. Bunda kokusu ve temizlenmesi gibi zahmetli süreçlerden kaçan tüketicinin giderek daha fazla dışarıda tüketmeyi tercih etmesi büyük etken. Omega 3, omega 6, vitamin ve mineral kaynağı olan balığın sağlık açısından önemi kavrandıkça, sektörün büyümesi ve yeni markalar kazanması öngörülüyor. Ekmek arası balığın uygun maliyetli olması da tüketimin artmasında etkili.

Kaynak: AKŞAM