Koronavirüs illeti dünyayı titretirken Türkiye'de de salgın sonrasında ne yazık ki işsizlik maaşı başvuru rakamları büyük oranda artış göstermişti. 

Konu hakkında açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Mayıs ayı İşsizlik Ödeneği ödeme tarihini öne çektik. İşsizlik Ödeneği'ni ödemeye başladık" açıklamasını yaparak ödemelerin başladığı müjdesini verdi. 

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINACAK?
Mayıs ayı işsizlik maaşı ödemeleri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk daha önce yapmış olduğu açıklamasında maaş ödemelerinin banka hesaplarına otomatik olarak yapılacağını duyurmuştu.

Bunun için işsizlik maaşı alan kişilere banka IBAN numarası girmeye davet eden Bakan Selçuk IBAN numarası olmayan kişilerin ise mağdur olmamalarını sağlamak adına PTT şubeleri üzerinden işsizlik maaşı almaya devam edeceklerini dile getirmişti.

Yani banka hesabı olan kişilere Mayıs ayı işsizlik maaşı ödemeleri girmiş oldukları IBAN numarası üzerinden banka hesaplarına otomatik olarak geçilecek.

IBAN numarası olmayan kişiler ise işsizlik maaşı parası ödemelerini kimlik belgeleri ile beraber PTT şubeleri üzerinden tahsil edecekler.