Hem yatarım hemde hediyeleşmek için ülkemizde en çok tercih edilen hediyelerin başında gelen altın fiyatları arefe günü ne kadar? Türk devletine ve milletine karşı yapılan ekonomik saldırılar sonucunda döviz kurlarında artışın olması altın fiyatlarında da etkili olmuştu. Saldırıların geri püskürtülmesinden sonra dolar fiyatının inmesinden sonra altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. 20 Ağustos arefe günü gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ve Cumhuriyet altını ne kadar? İşte güncel altın fiyatları...

İki haftadır altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik vatandaşların son dakika altın haberlerini aramasına neden oluyor. Mübarek Kurban bayram tatiline girilirken vatandaşlar altın ile ilgili araştırmalarını tüm hızıyla devam ediyor. Arefe günüde en çok aranan konuların başında altın fiyatları geliyor. Hem yatırım hemde hediye amaçlı alınan altına ülkemizde rağbet bir hayli fazla. Düğün sezonunda olmamızda vatandaşın altına olan ilgisini arttırıyor. Türkiye ekonomisine karşı yapılan saldırılar sonrası döviz kurundaki hareketlenmeler altın fiyatlarını da etkilemişti. Türk halkının bu saldırılar karşısında istikrarlı duruluşu sonrası hem döviz fiyatlarında hemde altın fiyatlarında vatandaşın yüzünü güldüren olumlu sonuçlar alındı.

PEKİ BUGÜN ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Altın fiyatları bugün azda olsa yükseliş içerisinde. Altın fiyatlarında son dakika detaylı bilgileri ilerleyen sayfalarımızda okuyabilirsiniz.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın, çeyrek altından sonra en çok tercih edilen altın çeşitleri arasında ilk sırada yer alır. Nedeni ise artan altın fiyatlarından sonra çeyrek altına alternatif olarak düğünlerde gram altın tercih edilmesidir. Gram altın fiyatları 19 Ağustos şu şekilde; 229,26 TL'den alınan gram altın 229,26 TL'den satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın ülkemizde en çok tercih edilen altın türüdür. Yastık altı altını denilen birikim altınlarının çoğu çeyrek altındır. Euro ve Dolardan farklı olarak en çok çeyrek altına yatırım yapılmaktadır. 19 Ağustos 2018 Pazar günü çeyrek altın 364,35 TL'den alınırken 373,43 TL'den satılmaktadır.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın fiyatlarını da araştıran vatandaşların 19 Ağustos Pazar sabahı karşılaştıkları manzara şu şekilde; bu sabah yarım altın 726,41 TL'den alınırken 746,86 TL'den satılmaktadır.

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın fiyatları konusunda vatandaşların ilgili araştırmaları sürüyor. Tam altın genellikle düğünlerde çiftlerin aileleri tarafından tercih edilir. Tam altın bu sabah saatlerinde 1.051,7700 TL'den alınırken 1.077,9500 TL'den satılıyor

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ile çeyrek altın arasında bir takım benzerlikler bulunmaktadır. Cumhuriyet altını da çeyrek altın da birikim ve yatırım aracıdır fakat Cumhuriyet altını gram ve fiyat olarak daha pahalı olduğu için uzun vadeli olarak tercih edilir. Cumhuriyet altını bu sabah saatlerinde 1.500,00 TL'den alınırken 1.520,00 TL'den satılmaktadır.