Altına yatırım yapmak isteyen veya sevdiklerine hediye etmek isteyen vatandaşlar altın fiyatının güncel durumunu yakından takip etmeye devam ediyor. Altın fiyatındaki yükseliş durdu ve dolardaki dalgalanma nedeniyle de düşüşe geçti. Gram altın fiyatı, 4 Mart Pazartesi günü 223,82 TL’den satışa sunuldu. Çeyrek altın ise 369,46 TL’den alıcı buluyor.

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Son zamanlarda çeyrek altın fiyatlarındaki yükseliş, daha uygun fiyatlı olan gram altının tercih edilmesine yol açtı. Bu doğrultuda gram altın büyük bir ilgi görüyor. Bununla birlikte gram altın fiyatlarındaki araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor. Gram altın, 4 Mart Pazartesi 223,77 TL'den alınıp 223,82 TL'den satılarak başladı.

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?

Tahtını gram altına kaptırmaya yakın gözükse de, çeyrek altın uzun yıllar boyunca en önemli yatırım ve hediye aracı olarak görüldü. Çeyrek altın düğünlerde de akla gelen ilk hediyedir, aynı şekilde birikim açısından da yastıkaltı biriktirilen altınların büyük çoğunluğu çeyrek altındır. Çeyrek altın bu sabah saatlerinde 361,25 TL ‘den alınırken 369,46 TL'den satılıyor.