Altın en kıymetleri madenler arasında yer alıyor. Türk gelenek ve kültüründe önemli bir yere sahip olan altın madeni özellikle düğün, nişan tebrik ziyaretlerinde vazgeçilmezlerden bir tanesi haline gelmiş durumda! Evlenen yeni çifte destek olmak, Yeni çocucuğu olan birine tebrik etmek amacıyla gönderilen altın ziynet eşyalarının da ana maddeleri arasında yer alıyor. 

Dün Kapalıçarşıda düşüşünü sürdüren gram altın günü 2,17 azalışla 234,80 liradan tamamladı. FED kararının ardından dolar kurunda yaşanan küçük düşüşler altın fiyatlarına anlık olarak yansısa da Borsa İstanbul'un açılması altın ve dolar fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği büyük merak konularından bir tanesi. 
Altının gramı 238 lira seviyelerinde 
Gram altın 238 lira,  çeyrek altın 383 lira ve Cumhuriyet altını 1.589 liradan işlem görüyor Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının  ardından 238 lira seviyelerinde dengelendi. Dün, dolar kuru ve ons altındaki değer kazançlarının etkisiyle 240,6 liraya kadar yükselen gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,4 primle  238,0 liradan tamamladı.
Altının gram fiyatı, bugüne yatay seyirle başlamasının ardından saat  09.50 itibarıyla 238,0 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 383  lira, Cumhuriyet altını da 1.589 liradan satılıyor. Asya piyasalarında yatay bir seyir izleyen altının ons fiyatı da şu  dakikalarda 1.200,2 dolardan işlem görüyor.  
AA Finans Analisti İslam Memiş, bu akşam saat 21.00’de açıklanacak ABD  Merkez Bankası'nın (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) kararları ve Fed Başkanı  Jerome Powell'ın konuşmasının piyasaların odağında olduğunu kaydetti. Memiş, piyasaların Fed’in politika faizini 25 baz puan artıracağı  beklentisini fiyatladığını belirterek, "Fed'in faiz kararı piyasalar tarafından  önceden satın alındığından emtia fiyatlarında sert dalgalanmalar beklemiyoruz.  Ons altında 1.187-1.207 dolar bandı geçerliliğini koruyor. Biz, dar bant  aralığına sıkışmış olan altının ons fiyatında düşüşlerin kalıcı olmasını  beklemiyoruz. Fed’in faiz kararından sonra Fed Başkanı Jerome Powell’ın  açıklamaları emtia fiyatlarını destekleyebilir." değerlendirmesinde bulundu.
Dolar kurunun altının gram fiyatı üzerinde belirleyici olmaya devam  ettiğini ifade eden Memiş, teknik açıdan gram altında 235 liranın destek, 240  liranın ise direnç konumunda olduğunu söyledi.