2000’den sonra emekli olanlar büyümeden pay aldıkları gerekçesiyle intibaktan yararlanamadı. Aynı prim ve yılla emekli olanların arasındaki uçurum arttı. Üstelik 2000’den sonra emekli olanların maaşı düşük.

UMUTLANDIRDI
2000 yılından önce emekli olanlar için yapılan intibak, diğer emeklileri umutlandırmıştı. Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı konuyu yargıya taşımıştı. Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemesi ve Yargıtay’dan olumsuz yanıt alan Avcı’nın Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun sonucu bekleniyor.

ZAM YOLU AÇILACAK
Anayasa Mahkemesi, önümüzdeki günlerde bireysel başvuruyu görüşecek. Mahkeme, başvuruyu haklı bulursa 2000’den sonra emekli olanlara intibak zammı yolu açılacak. 2000’den önce emekli olanların maaşına eklenen farkın benzeri 2000’den sonra emekli olanlara eklenecek. 322 liraya varan zam gündeme gelecek.

SEYYANEN 100 LİRA...
SSK ve Bağkur emeklilerine geçen yıl 100 lira seyyanen zam yapan hükümete teşekkür eden Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, “Bu paranın 2017’de emekli olanlara verilmemesi bir eşitsizlik yaratmıştır. Bu nedenle 2017 sonrası emekli olanlara da 100 seyyanen zam verilmesini istiyoruz“ diye konuştu.