ÖSYM tarafından gerçekleşen YÖKDİL'de sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. YÖKDİL sonuçları açıklandı mı? YÖKDİL sınav sonuçları sorugulama nasıl yapılır? YÖKDİL ne zaman açıklanacak? ÖSYM takvimi... 

ÖSYM tarafından ilk kez YÖKDİL sınavı uygulandı. Yükseköğretim Kurulu ve kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşlar tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla uygulanan sınav 3 Kasım'da gerçekleşti. Sınav tarihinden sonra yayınlanan kitapçıkların ardından öğrenciler merakla sonuçların açıklanmasını bekliyorlar.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve merakla beklenen YÖKDİL sınav sonuçları ÖSYM'nin takvimine göre, 28 Kasım Perşembe günü açıklanacak. Adaylar sonuçlarına ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişebilecekler.

Fen bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal bilimler alanlarında İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerindeki sınavın sonuçları, sınav tarihinden itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.