Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Göl; "Eğitim-öğretim adına ilçemizde güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bunun en güzel örneği de Yahya Kemal İlkokulundan resim alanında Türkiye 1.sinin çıkması. Ülkemizin parlak geleceği çocuklarımızın sadece öğretim alanında değil eğitim alanında da kendini yetiştirmiş olmalarına bağlıdır. İlçemize 1. liği getiren Muhammed Ali Gümüşoluk’u, Sınıf Öğretmeni Bayram Yanık’ı ve Okul İdaresini tebrik ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz; "Okulumuz, kırsal bölgeden yerleşen dar gelirli ailelerin çocuklarından oluşan 1550 öğrenci ile ilimizin en büyük ilkokuludur. Okulumuzda bulunan öğrencilerimizi 21. Yüzyılın vizyonu ile yetiştirmek, ailelerinin bilinçli veli olmalarını sağlamak amacıyla sanattan spora, konferanslardan veli ziyaretlerine, şiir okumaktan hikâye yazmaya öğrencilerimizin kendini bulması anlamında ilgi ve yeteneklerine uygun etkinliklere yer vererek katkıda bulunuyoruz.

Yahya Kemal Bir”inci” parolasıyla çıktığımız bu eğitim sürecinde okulumuzun Türkiye’de Bir”inci” olması bizi çok mutlu etmiştir.

Yılmaz; Okulumuzdaki güzel çalışmalar artarak devam ederken, İlimizde gerçekleştirmiş olduğumuz projelerle de ilimizde Örnek İlkokul olarak gösterilmekteyiz.

Öğrencilerin eğitimi için durmadan çalıştıklarını ifade eden Müdür Yardımcısı Ali Yaznur; Tabii ki herkesin becerisi farklı farklı. Bunlar Allah vergisi yeteneklerdir. Fakat Öğretmenlerimizin ve ailelerin daha bilinçli hareket etmesi şarttır. Öğrencilerin beceri ve yeteneklerini keşfedip bunların üzerine gidilmesi ve işlenmesi başarıyı getirecektir. Bu açıdan Öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Göl tarafından, Türkiye birincisi olan Muhammed Ali Gümüşoluk’a hediye olarak Tablet ve Başarı Belgesi verildi.