ÖSYM 2018 üniversite sınavı soruları için bu açıklamayı yaptı.
 
ÖSYM, YKS sorularının tümünü yayımlayacak
 
YKS sorularının  tamamı, 1 Temmuz akşamı ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanacak - Yayınevleri  ile yazılı ve görsel medyanın sınav sorularını kullanabilmeleri ile ilgili telif  ücretleri de belirlendi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi  Başkanlığınca (ÖSYM), bu hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı  (YKS) sorularının tamamı 1 Temmuz Pazar günü akşam internet sitesinden  yayımlanacak. 
 
ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YKS'nin 30 Haziran Cumartesi günü  yapılacak birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 1 Temmuz Pazar  gerçekleştirilecek ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT)  ve Yabancı Dil  Testi'nin (YDT) ardından, sınav sorularının tamamına akşam saatlerinde web  sitesinden ulaşılabilme imkanı sağlanacak.
 
Öte yandan yayınevleri, yazılı ve görsel medyanın sınav sorularını  kullanabilmeleri ile ilgili telif ücretlerinin de belirlendiği bildirildi.
 
YKS'ye yaklaşık 2,4 milyon aday başvurdu. 
ÖSYM Başkanı Özer: "ÖSYM'nin tarihinde şu ana kadar gerçekleştirdiği en  büyük sınav organizasyonu YKS'nin iki oturumu da sorunsuz şekilde  tamamlandı."
 
YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
 
2 milyon 381 bin 784 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumu TYT,135 dakika sürecek
 
Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te  başladı.  2 milyon 381 bin 784 üniversite adayının başvurduğu YKS'nin birinci  oturumu TYT, 81 ildeki 7 bin 884 binada 129 bin 291 salonda uygulanacak.
 
TYT'de adaylara Türkçe testinden 40, sosyal bilimler testinden 20,  temel matematik testinden 40, fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120  soru yöneltilecek. TYT, 135 dakika sürecek.
 
YKS sonuçları, 31 Temmuz'da açıklanacak.