Van'da yaşanan olumsuz hava etkisini göstermeye devam ediyor. Kentte yaşayan öğrenci ve velilerin gözü ise kar yağışı nedeniyle Van Valiliği ve Milli Eğitim Müdürülüğü'ne çevrildi.

Haftasonu resmi tatil olması nedeniyle öğrenciler arama motorlarında bolca ''Van'da yarın okullar tatil mi?'' sorusunun yanıtı aratılıyor. Peki 17 Şubat Pazartesi Van'da okullar tatil olacak mı? Son dakika kar tatili açıklaması olması durumunda bu başlık altından öğrenebileceksiniz.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara Bölgesi’nin doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Yalova), Ege, Akdeniz (Mersin dışında), Doğu Anadolu Bölgesi’nin güney kesimi, Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Konya ve Düzce illeri civarının yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların ise genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı Meteorolojik tahminler arasında.

Doğu kesimlerde ise soğuk hava, buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in yüksek rakımlı kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.