Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında merakla beklenilen yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından öğle saatlerinde yapılan duyuru neticesinde, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme (tercih) işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. Böylelikle, adayların yanıtını aradığı '2019 KPSS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? sorusu da cevabına ulaştı. Duyuruda ayrıca tercih sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere de yer verildi.

ÖSYM'den konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

2019 KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI HIZLI SORGULA!


Sizler için hazırladığımız haberimiz aracılığıyla, 2019/1 kapsamında Kamu Personeli Seçme Sınavı yerleştirme (tercih) sonuçlarını görüntüleyebilir, ÖSYM sayfası aracılığıyla sorgulama işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

KPSS TERCİH SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN GÖRÜNTÜLENİR?

Adaylar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile yerleştirme (tercih) sonuçlarına hızlı bir şekilde erişebilir.

SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Duyuruda ayrıca yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere de yer verildi. Buna göre, KPSS kapsamında ortaöğretim düzeyinde 14 bin 81, ön lisansta 18 bin 564 ve lisansta da 61 bin 645 olmak üzere toplam 94 bin 290 aday tercihte bulundu.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları için açılan toplam bin 14 kontenjanın tamamına yerleştirme yapıldı.

ATAMALARDA NİTELİK OLDUKÇA ÖNEMLİ

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.