181 okul proje katılırken, öğrencilerin değerlerine sahip çıkması için bire bir eğitim uygulandı. Özlü sözlerin bulunduğu broşürler ve değerlerin bulunduğu Cd’ler eşliğinde yapılan eğitimde binlerce öğrenciye ulaşıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğretmenlerin bu öğretim yılı boyunca gösterdikleri performanstan memnun kaldığını ifade ederek teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt yaptığı konuşmada: “Bu yıl içerisinde göstermiş olduğunuz çaba ve gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu teşekkürü görev yaptığını okullardaki arkadaşlara da iletirseniz sevinirim. Bir yıl içerisinde sizinle birçok proje, birçok çalışma ve birçok faaliyet yaptık. Ama hepsinden önemlisi öğrencilerimizin sadece bilgi birikimleriyle ve onların sınav başarısıyla değil, ahlakıyla, edebiyle, saygısıyla, sevgisiyle, vatan- millet sevgisiyle, bayrak sevgisiyle, büyüklerine olan saygısıyla, bir yerlere getirmeye çalıştık.

Şimdi biliyorsunuz her şeyin parayla alıp satıldığı, her şeyin bir değer biçildiği bir dünyada yaşıyoruz. Sınava girdiniz kaç puan aldınız, ticarete atıldınız kaç para kazandınız, kitap yazdınız ne kadar sattınız. Kısacası her şeyin bir değeri var ama içinde bulunduğumuz dünyada ahlakın, edebin, çalışkanlığın, dürüstlüğün belki para ile alınıp satılamayacak bir değer olduğunu söylemek istiyorum. Bilimin, kültürün, sınav başarısının önemli olduğunu ifade ediyorum ama bunun yanına ahlakı, edebi, değerlerimizi de bu memleketin içerisinde var olan değerlerimizi de koymamız gerekiyor. Onun için huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Birkaç yıldan beri bu projeyi birlikte yapıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise yaptığı konuşmada: “Büyükşehir Belediyesi olarak biz her zaman eğitim alanında birçok yatırımlar yaptık 20 milyona yakın yatırımımız bulunmakta sadece inşaat anlamında söylüyorum okul yapımlarına yönelik ve yine milli eğitim müdürümüzün bahsettiği gibi büyükşehir belediyesi olarak her zaman eğitim camiasının yanında olmaya gayret ettik, bundan sonra da yine olmaya gayret edeceğiz. Tabi belediye olarak bizim asli faaliyet alanımız eğitim alanı değil. Biz daha çok destek maliyetinde eğitim camiasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak şuna inanıyoruz belediyelerin asli görev alanları nedir; imardır, yoldur, sudur, kanalizasyondur vs. park bahçedir. Fakat biz şuna inanıyoruz, yani büyükşehir belediyesi olarak diyoruz ki çok iyi asfalt yapabilirsiniz yeni yeni yollar açabilirsiniz ki bu belediyenin asli görevi açmakta lazım yol medeniyettir çünkü ancak siz o yolun üzerinde giden insanları o yolu kullanan insanları bilinç şuur gerisinde katkıda bulunmasanız o yolu kullanan gençlerle ilgili milli ve manevi değerlerine sahip olma noktasında bir takım faaliyetlerde bulunmazsanız karşınıza bir gezi olayı karşınıza bir 15 Temmuz darbe girişimi ve buna benzer bir takım şeylerle karşılaşmanızda muhtemeldir.

Onun için evet biz büyükşehir belediyesi olarak belediye mevzuatının bize çizdiği çerçeve içerisinde mutlaka birçok faaliyet yapacağız. Ancak dediğim gibi bir toplumun bir milletin gelişimine ve onun milli ve manevi değerlerine balı olması yönünde de faaliyet yapmadığınız zaman bunun çokta bir anlamı yok dolayısıyla ben öncelikle milli eğitim müdürlüğümüze bizi de bu projede paydaş olarak kabul ederek böyle güzel bir faaliyete ortak etti için çok çok teşekkür ediyorum ve inşallah bundan sonra da bu tür faaliyetlere iş birliği içinde hep beraber elimizden geldiğince kendi mevzuatımızda ön görüldüğünce her türlü desteğe vermeye hazır olduğumuzda söylemek istiyorum. Bu arada mübarek Ramazan ayındayız önümüzde de bir Ramazan Bayramı var herkesin Ramazan-ı Şerifini ve akabinde ki Ramazan Bayramını tebrik ediyorum ve bugün burada ödül almaya hak kazanmış okullarımızı da tebrik ediyorum hayırda yarışmak lazım bu güzel bir şey mutlaka ödül almayan okullarımızda mutlaka emek sarf etmişlerdir onlara da buradan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulların yapmış olduğu çalışmalar slayt eşliğinde sunuldu.

Daha sonra ise ödül törenine geçildi ve dereceye giren okullara ödülleri dağıtıldı. Ekim-Mayıs ayları arasını kapsayan Değerler Eğitimi Projesi kapsamında dereceye giren okullar şöyle: 1. Elbistan Sevgi Anaokulu 2. Dulkadiroğlu Ziya Gökalp İlkokulu 3. Onikişubat Menekşe Anaokulu Mansiyon ödülleri 12 Şubat Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu diğer mansiyon ödülü Elbistan Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu dereceye giren okullara ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, Genel Sekreter Çetinkaya ve diğer ilgililer tarafından verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Daire Başkanları Eyüp Karataş, Adnan Alagöz, Daire Başkanvekili Mustafa Semerci ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.