Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi rektörlüğüne Prof.r Dr. Muhsin Kar atandı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK tarafından kendisine önerilen isimlerden Prof. Dr. Muhsin Kar'ı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü olarak atadı.

Prof. Dr. Muhsin Kar Kimdir?

Kahramanmaraşlı olan Kar, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünde iki yıl okudu ve kendi isteği ile bu bölümden ayrıldı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümüne geçen Muhsin Kar, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) yapmış olduğu merkezi sınav ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) adına lisansüstü öğrenimini yurtdışında yapma hakkı kazandı.

İngiltere’de Leicester Üniversitesinde İktisadi Kalkınma alanında yüksek lisans ve Loughborough Üniversitesinde doktora öğrenimimi tamamlayan Muhsin Kar, YÖK tarafından sağlanan kısa süreli finansal desteği ile ABD’de Güney Kaliforniya Üniversitesinde Misafir Araştırmacı oldu.

Doktora öğrenimini tamamladıktan sonra mecburi hizmetini yapmak üzere Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine dönen ve Yardımcı Doçent olarak göreve başlayan Kar, Üniversitelerarası Kurul tarafından Makro İktisat alanında Doçent unvanı (2005) aldıktan sonra, Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesinde ve Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümlerinde görev yaptı. Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (2011-2012), Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (2011-2015) ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (2015-2017) Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümlerinde Profesör olarak araştırma ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan Muhsin Kar, görev yaptığım üniversitelerde araştırma ve eğitim-öğretim aktivitelerine ek olarak, Bölüm Başkanı Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Enstitü Müdür Yardımcılığı, kurucu Dekanlık, Senato Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği, Rektör Yardımcılığı gibi idari görevlerini yerine getirdi.

Evli ve biri kız olmak üzere üç çocuğu olan Muhsin Kar, iyi derecede İngilizce bilmektedir.