Son günlerde sosyal medyada yeni müfredat ve ders kitaplarından Atatürk'ün çıkarıldığı ve "Erkeğin okumuşu kadı, kadının okumuşu cadı olur." gibi saçma ifadelerin yer aldığına dair paylaşımlar yapılıyor. Bu iddiaların araksında medyada öne çıkan isimler var.

"KUTUPLAŞTIRMAK İÇİN GÜNDEMDE TUTUYORLAR"
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, konuya ilişkin yapılan açıklamalarına rağmen iddiaların gündemde tutulmaya çalışıldığına dikkat çekti:

"Bugün söylüyorlar, yarın da, öbür gün de yine söyleyecek. Niye söyleyecek? İstiyorlar ki toplumu kutuplaştırsınlar. İstiyorlar ki toplumun önüne sis perdesi koysunlar.

"PROGRAMDA YER ALMAYAN KONUYU NASIL ÇIKARALIM"
Bir gazetede köşe yazarı 'Vardar Ovası'nı Atatürk çok severdi, bunu niye çıkardınız?' diyor. İnsaf. Aç bir oku programı da Vardar Ovası var mı yok mu gör, ondan sonra da yaz. Kimse ile kavga etmek için gelmedik ama derler ya 'Şeytan taşlamaktan tavafa fırsat bulamıyoruz' diye. İnan ki bunların doğru olmayan ibarelerini düzeltmekten bazen kendi işimize yoğunlaşmaktan vazgeçiyoruz."

"CADI" SÖZÜ KİTAPTA YOK
Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş da TRT Haber canlı yayında ders kitaplarıyla ilgili yürütülen algı operasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı. Durmuş, ilkokul 4. sınıf kitaplarının incelendiğini ve "Erkeğin okumuşu kadı, kadının okumuşu cadı olur." sözüyle ilgili yapılan iddiaların, kitapta olmadığını söyledi.