MEB, bilim ve sanat merkezlerini güçlendirmek için harekete geçti  Özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı BİLSEM'lerin imkanlarının  artırılması için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un başkanlığında, Milli Eğitim  Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü  Ahmet Emre Bilgili ile pilot seçilen illerin milli eğitim müdürleri ve BİLSEM  müdürlerinin katılımıyla Bakanlıkta toplantı düzenlendi.

Selçuk, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel  yetenekli öğrenciler için hafta içi ve hafta sonu ilave eğitim programlarının  uygulandığı BİLSEM'leri daha etkili hale getirmek için çalışma yürüttüklerini  ifade etti.
BİLSEM'leri güçlendirmek için iki adım attıklarını bildiren Selçuk, ''BİLSEM'leri hem tasarım beceri atölyeleri hem de kütüphanelerle güçlendireceğiz. Bu amaçla 10 pilot ilde 10 BİLSEM seçtik.'' dedi.  Selçuk, BİLSEM'leri tohum ekilen toprağa benzeterek, ''Bu merkezleri  toprak gibi düşünüyorum. Üzerine nadide tohumlar bırakıyorsunuz. O toprağı  süreceğiz, sulayacağız, çapalayacak ve çabalayacağız ki bir tohumun nasıl boy  verdiğini, gürlediği, coştuğunu, çoğaldığını görebilelim. Tohumdan da topraktan  da zerre şüphemiz yok, iş ki biz onların ihtiyacını görelim.'' değerlendirmesinde  bulundu.

''Diğer okulların öğrencileri de tasarım beceri atölyelerinden  faydalanabilecek''

BİLSEM'lere kütüphanelerin kurulmasına Kültür ve Turizm Bakanlığının  da destek vereceğini söyleyen Selçuk, ''Kültür ve Turizm Bakanlığımız pilot  uygulama çerçevesinde belirlenen 10 BİLSEM'de her biri bin kitaptan oluşan 10 kütüphane oluşturulması için destek verecek.'' diye konuştu. Selçuk, BİLSEM'lerin imkanlarından diğer okulların öğrencilerinin de  yararlandırılacağına işaret ederek, ''BİLSEM'ler kendi fonksiyonlarını yerine  getirirken hafta içi boş saatlerde çevrede bulunan okullarımızın öğrencileri de  tasarım beceri atölyeleri ve kütüphanelerden yararlanabilecek.'' ifadesini  kullandı. Bakan Selçuk, pilot uygulama için İstanbul, Adana, Antalya, Amasya,  Batman, Çorum, Gaziantep, Rize, Tokat ve Tekirdağ'ın seçildiğini aktardı.