Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara’nın Keçiören ilçesi Şehit Bayram Kavcı Ortaokulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile açılan 164 yeni EBA destek merkezi ve 6 mobil destek aracının tanıtım törenindeydi.  Bakan Selçuk, UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis ile okul yetkilileri de katıldığı programda EBA destek merkezi sayısının gün geçtikçe arttığını ve bu artışın uluslararası bir mahiyet taşıdığını ifade etti. Her öğrencinin evlerinden canlı derslere katılabilmesi konusunda çok büyük bir altyapı oluşturduklarını söyleyen Bakan Selçuk, bu altyapının uluslararası standartlarda ele alındığında öğrencilerin çok büyük bir kısmına hizmet edecek bir hale getirildiğini söyledi. 

Günlük 3 milyon canlı ders yapabilme kapasitesine de erişildiğini ifade eden Selçuk, "Bazı aksaklıkları da gidermek için öğrencilerimize 25 GB internet paketi olan 100 binlerce tablet vermek ve bunun da yanı sıra 15 bine yakın EBA destek merkezi kurarak öğrencilerimizin en yakın EBA destek merkezlerine giderek buradan istediği gibi yararlanması söz konusu oldu. Bunun sayısını artırmaya çalışıyoruz ve UNICEF’in desteği ile 164 yeni EBA destek merkezini hazırladık. Böylece her çocuğumuza da adil bir şekilde ulaşma imkânımız olduğunu da göstermiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Sınava girecek öğrenciler arasında eşitsizlik olmaması için destekleme ve yetiştirme destek kurslarının 31 Ağustos’tan bu yana açık tutulduğunu söyleyen Selçuk şöyle konuştu:

“Yani isteyen her öğrencimiz, istediği her yerde ücretsiz yüz yüze sınavlara hazırlık için öğretmenlerinden ders alabilir. Bu eşitsizliği gidermek, daha ötesinde de fırsat adaleti sağlamak için son derece kritik bir uygulama. UNICEF Türkiye Temsilciliği’nin desteği ile açılan bu 164 EBA Destek Noktası’nın elbette belli bölgelerde açıldığını arkadaşlarımız videoda ifade etme imkanı buldular. Hatay, Kilis, Şanlıurfa, İstanbul, Ankara’da, ayrıca mülteci ve korunma altında çocukların da bulunduğu okullarımızda hem Mobil EBA Destek Aracı ile destek sağlamak, hem de EBA Destek Merkezi kurmak biçiminde hayata geçmişti. Bu merkezler kalıcı merkezler. Yani küresel salgın döneminin bir ihtiyacını karşılamak için geçici olarak oluşturduğumuz merkezler değil. Bu merkezler dünya çapında bir standarda kavuşmuş olan ve yaklaşık 20 milyara yakın bir tıklanma sayısıyla dünya birinciliğini elinde tutan Eğitim Bilişim Ağı yani EBA’nın küresel salgın sonra erdiğinde de tüm çocuklarımızın hizmetinde olacak" 

UNICEF desteğiyle kurulan destek noktalarında donanımların geliştiğini ifade eden Bakan Selçuk, "164 destek noktasında 15 öğrenci ve 1 öğretmen veya 20 öğrenci ve 1 öğretmen, masaüstü bilgisayar seti olmak üzere 3 bin 169 web kamerası var. Bu kamerayı yaygınlaştıracağız. Yani çocukların evlerinden de sınıfın içerisine bağlanması konusunda bir altyapı oluşturmaya da başladık" açıklamasında bulundu.