Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yarın TRT EBA TV  kanallarında başlatılacak yaz okulunda, çocukların ve gençlerin ilgi ve  isteklerine uygun tasarlanmış yeni nesil öğrenme içeriklerinin ve etkileşimli  sunumların yer alacağı farklı kuşak programlar ekranlarda olacak.  

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaz okulu açılışında, TRT EBA TV  ilkokul, TRT EBA TV ortaokul ve TRT EBA TV lise kanallarından saat 10.00'da  öğrenci, öğretmen ve velilere seslenecek.

Yarın TRT EBA TV kanallarında Bakan Selçuk'un konuşmasıyla başlayacak  yaz okulu programı 9 hafta sürecek ve 28 Ağustos'ta sona erecek.

Yaz okulunda, çocuk dostu eğitim yayınları, çocuklara ve gençlere  yönelik özel tasarlanmış yeni nesil dersler, yeni nesil öğrenme ve etkileşimli  sunumlar yer alacak.

Öğrencilerin okuldan uzakta kaldığı dönemde, zayıf kaldıkları alanları  telafi edebilmeleri ve geliştirebilmeleri için hazırlanan derslerde, farklı  kurgular ve renkli içerikler yer alacak. Yaz okulunun ders programına  öğrencilerin yıl boyu kaçırdıkları dersleri ve yeni dönemde geçecekleri sınıfa  ait içerikler bulunacak.

Tasarım beceri atölyeleri kuşağı

Yeni nesil öğrenmenin gerektirdiği çok yönlü becerileri geliştirmeye  dönük bir öğrenme hareketi olan Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA) de yaz okulu  önemli bir yer tutacak.

MEB'in yaklaşık 2 yıl önce pilot çalışmalarını başlattığı TBA  hareketi, okullarda sınıfların dışında çocuk-genç dostu öğrenme alanlarını ve  içeriklerini oluşturmayı hedefliyor. 2023 Eğitim Vizyonu'nun çift kanatlı çocuk  yetiştirme hedefine hizmet eden TBA kuşaklarında, bilim ve teknoloji, sanat,  kültür, yaşam becerileri ve spor alanlarında çocukların sosyal-duygusal  becerilerini destekleyecek içerikler sunulacak.

 İngilizce kuşağı

Yaz okulunda İngilizce eğitimi sınıf özelinde değil, A1, A2 ve B1, B2  düzeylerinde Avrupa Dil Yeterlilikleri Çerçevesi'ne uygun şekilde hazırlandı.

Öğrencilerin İngilizcede temel yaşam becerilerini geliştirmeye dönük  çok yönlü içeriklerde özellikle konuşma becerisinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Dinleme, okuma ve anlama becerilerini daha çok desteklemek amacıyla  kuşakta, bir ders sadece hikaye anlatımına ayrıldı. Kuşak boyunca öğrencilerin  yazma becerilerinin geliştirilmesi için de öğretmenler tarafından öğrencilere  bazı görevler tanımlandı. Her gün bir dersin sunulacağı kuşakların öğrenciler  tarafından sıkı takip edilmesi tavsiye edildi.

"Okuyorum-Yazıyorum" kuşağı

 Yaz okulu programında bir diğer yenilik ise okuma yazma öğrenimine  özel tasarlanan Okuyorum-Yazıyorum kuşağı olacak. Okuldan uzakta kalan  öğrencilerin okuma-yazma eğitimlerini yüz yüze tamamlayamamalarından  kaynaklanacak muhtemel eksiklikleri telafi etmek amacıyla hazırlanan özel  kuşakta, alanında uzman sınıf öğretmenleri çocuklar için farklı bir okuma-yazma  deneyimi sunacak.

Drama ile zenginleştirilen Okuyorum-Yazıyorum kuşağı özellikle  okuma-yazma güçlüğü çeken çocuklar için önerildi.

 "Bizden" Aile Kuşağı

Okulların ailelerle iletişim kanallarını tazelemek için "Bizden" aile  kuşağı, salgın nedeniyle evde kalma döneminin ortaya çıkardığı ya da çıkaracağı  muhtemel konularla ilgili ailelere seslenecek.
Çocuk gelişimi, ergenlik dönemi, aile içi iletişim, aile sağlığı gibi  farklı pek çok temada uzman konuklarla derinlikli analizler sunan programın tüm  anne babalar tarafından yakın takip edilmesi önerildi.

"Öğretmenler odası" kuşağı

Okulların en önemli mekanları olan "öğretmenler odası", TRT EBA TV  kanalları sayesinde ekrana taşınacak. "Öğretmenler odası", farklı konu ve  konuklarıyla uzun süredir okullarına ve öğretmenler odasına uzak kalan  öğretmenlere özel hazırlandı.

Eğitim, kültür, sanat, edebiyat, bilim ve teknoloji gibi farklı  disiplinlerde ve uzmanlıklarda temalara yer verilen programda, eğitimde örnek  uygulamalar da izleyicilerle buluşturulacak.