Milli Eğitim Bakanlığı, orta-ağır zihinsel engelli ve otistik öğrenciler için okuma- yazmayı daha da kolaylaştırmak amacıyla yeni bir müfredat hazırladı.

Müfredata, özel eğitim gereksinimi olan çocukların, okuma-yazma öğrenimini kolaylaştıracak öğrenmeye hazırlık ve erken okuryazarlık alanları eklendi. İleri derecede anlama ve yazılı anlatım becerilerine sahip olmayan öğrencilerin, okuma-yazma becerilerini günlük yaşamda da kullanabilmeleri için müfredata 'işlevsel okuma-yazma alanı ile gerçek yaşam uygulamaları bölümü eklendi.

MEB'DEN KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan müfredatta, öğrencilerin, okuma-yazma öğrenimini kolaylaştıracak ve yaşamlarını bağımsız sürdürmelerini sağlayacak beceriler kazanmalarına yönelik köklü değişikliklere gidildi.

OKUMA YAZMADA KOLAYLIK

Müfredatta, okuma-yazma ve Türkçe dersi programları, orta-ağır zihinsel engelli ve otistik öğrenciler için 12 yıllık zorunlu eğitimi kapsayacak şekilde, bir bütünlük içinde planlandı.

Okuma-yazma öğrenimini kolaylaştıracak öğrenmeye hazırlık ve erken okuryazarlık alanları eklenen müfredatta, özel eğitim gereksinimi olan çocukların, ilk okuma yazmayı daha kolay öğrenmelerini sağlayacak beceriler kazanmaları amaçlandı.

Bu değişiklikle öğrencilerin, işitsel ve görsel algı becerileriyle el-göz koordinasyonu kazanmaları da hedeflendi.