Pandemi tedbirleri kapsamında TRT EBA, EBA ve yerinde dersler kullanılarak uzaktan eğitimle başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek.

Bu doğrultuda; e-Okul sisteminde tıkanıklık yaşanmaması için 18 Haziran'dan itibaren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini e-Okul'dan alabilecekler.

BASILI KARNE DAĞITIMI 2 TEMMUZ'DA

2 Temmuz'dan itibaren okul yönetim kurulu, talep eden öğrencilere basılı karnelerin, başarı belgeleri ve mezuniyet sertifikaları sağlayacaktır. Transkriptler dijital ortamda sağlandıktan sonra 2 Temmuz'a kadar öğrencilerin ihtiyaçlarına göre okulda etkinlikler yapılacak.

Lise sorumluluk ve mazeret sınavı 2 Temmuz'dan önce tamamlanacak ve 12. sınıf destek ve yetiştirme kursları ile mentorluk faaliyetleri devam edecek.

'TELAFİ PROGRAMI' İÇİN GERİ SAYIM

Bundan sonra “Telafide Bende Varım” programının 1,5 yıllık Ulusal Destek Programı (UDEP) yaz bölümü uygulanacaktır. 21 Haziran - 2 Temmuz tarihleri ​​arasında uygulanabilecek makyaj eğitim programı 5 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

Okul, bölge ve il genelinde yapılacak bilimsel, sosyal, kültürel ve beden eğitimi etkinlikleri ve planlanan etkinlikler hakkında detaylı bilgi için lütfen "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresini ziyaret ediniz.

OKUL ÖNCESİ YAZ OKULLARI
Eylül ayında ilkokula başlamasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamayan çocukların hazırlık düzeylerini artırmak ve akranlarıyla eşit şartlarda ilkokula başlamalarını sağlamak için okul öncesi yaz okulları açılacaktır.

Okul öncesi eğitim açısından, çocuk kulüpleri kurularak, velilerin tam zamanlı çocuk kulüpleri ihtiyaçlarının karşılanması. Yaz okulları ve çocuk kulüpleri karnenin düzenlenmesinden bir hafta sonra açılabilir.