Türkiye'de ilk koronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edilmesinin ardından 3 üniversite eğitime ara verirken milyonlarca öğrenci ve veli ilk ve ortaokullar ile liselerin tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Dünkü Sağlık bakanlığı Bilim Kurulu'ndan tatil kararı çıkmadı. Koronavirüs nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda karar verilecek. 3 Nisan 2020 günü başlayacak ara tatilin öne çekilebileceği belirtiliyor. Okulların tatil edilip edilmeyeceği kararı beklenirken, bazı okullarda velilerin çocukları maske takarak okula gönderdikleri, öğretmenlerin de okullarda maske taktıkları görüldü. MEB, koronavirüs salgını nedeniyle okullardaki tüm sosyal etkinlikleri iptal etti. İşte, Okullar ne zaman tatil olacak sorusuna yanıt arayan öğrenciler için yaşanan son gelişmeler...

MEB'den okullarla ilgili flaş karar hepsi iptal
Milli Eğitim Bakanlığı, okulların tatil olup olmayacağı tartışılırken son dakika kararını duyurdu. MEB, koronavirüs salgını nedeniyle okullardaki tüm sosyal etkinlikleri iptal etti. Beştepe Külliyesi'nde de koronavirüs zirvesi toplanıyor.

Üniversiteler eğitime ara verecek mi YÖK Başkanı açıkladı
Yök Başkanı Yekta Saraç, koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerde eğitime ara verilip verilmeyeceği sorusu üzerine yaptığı son dakika açıklamasında, "Büyük şehirlerde yüzbinlerce öğrenci okuyor. Bunların hepsi memleketlerine dağılacak. Dolayısıyla hastalıkla ilgili bir risk olabilir. Bunun için tatil meselesinde biz müteredditiz. Devlet kararına uyacağız. Oradan bir karar gelmeden atacağımız adımın sağlık açısından da risk taşıyacacağını düşünüyoruz" dedi.