Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi olarak duyurdu. Milyonlarca öğrenci tarafından merak içerisinde gelişmeleri takip ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 12. sınıf öğrencileri için 9 derslik 900 beceriye dayalı etkinlik seti hazırladı.

Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenme kayıplarını en aza indirmek için her seviyedeki öğrencilere özel kaynak desteği sağladı.

Bu doğrultuda; lise öğrencilerine yönelik, bilgi edinmenin yanı sıra  bilgiyi beceriye dönüştürmelerini sağlamak amacıyla beceri temelli etkinlik  kitapları yayımlamaya devam eden Bakanlık, daha önce 9, 10 ve 11. sınıflar için  hazırladığı etkinlik kitap seti serisini bu kez 12. sınıflar için yayımladı.

Derslerin öğretim programlarının kazanımları esas alınarak hazırlanan  beceri temelli etkinlik kitapları, coğrafya, matematik, fizik, kimya, biyoloji,  Türk dili ve edebiyatı, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile İngilizce derslerini kapsıyor.

Öğrencilerin, etkinliklere eklenen kare kodlar aracılığıyla ilgili  ders kitabında kazanımların işlendiği sayfalara ulaşmaları da sağlanıyor.

 "Bakanlığın tüm birimleri sürekli ilave destek kaynakları  oluşturuyor"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle öğrencilerde  oluşabilecek öğrenme kayıplarını en aza indirebilmek için Bakanlığın tüm  birimlerinin sürekli ilave destek kaynakları oluşturduğunu belirtti.

Bu kapsamda MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan çok  sayıda destek paketini daha önce paylaştıklarına işaret eden Özer, şunları  kaydetti:

 "Şimdi bunlara bir yenisini ekliyoruz. 12. sınıf öğrencilerimizi  beceri temelli etkinliklerle desteklemeyi amaçlayan 900 etkinlik içeren beceri  temelli etkinlikler kitap setini bugün paylaştık. Aynı setin 9, 10 ve 11.  sınıflar için olan kitaplarını daha önce yayımlamıştık. Böylece ortaöğretimde tüm  sınıf seviyelerinde beceri temelli etkinlikler kitap serisini tamamlamış  bulunuyoruz. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 'ogmmateryal.eba.gov.tr'  adresindeki sayfasından beceri temelli etkinlikler kitap setine erişilebiliyor.  Sürece büyük emek veren Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ve çalışma  arkadaşlarına teşekkür ediyorum."