Bu yıl 16'ncısı düzenlenen PAM Liselerarası Tiyatro Buluşması Ödül Töreni 26 Mayıs saat 20.00'de Profilo Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek. Tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinin konuk olarak katılacağı gecede 11 kategoride ödüller sahiplerini bulacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü onayıyla gerçekleşen PAM Liselerarası Tiyatro Buluşması’nda, Türk ve Dünya edebiyatından eserler sergileniyor. Her yıl 30 okulun katılımıyla gerçekleşen, geleneksel törenle liseliler, oyunlarını profesyonel salonlarda tiyatro severlerle paylaşıyor. Tüm oyunlar ücretsiz olarak izlenebiliyor.

PROFESYONEL OYUNCU OLANLAR VAR

Profilo AVM Müdürü Sabahattin Akgün, ''Profilo AVM, sanata ve gençlere olan desteğini açıldığı günden bugüne devam ettiriyor. Bu vesileyle Liselerarası Tiyatro Buluşması geleneksel hale geldi. PAM Liselerarası Tiyatro Festivali’nin coşku ve heyecanı her yıl artıyor, 16 yıl süresince, festival kapsamında 480 oyun sergilendi. Sahne ve sahne arkasında 9 bin 385 liseli genç görev aldı. Bu gçlerin bir bölümü, daha sonra eğitimlerine Tiyatro bölümlerinde devam ederek, profesyonel bir oyuncu olarak sanat yaşamlarını sürdürdü” dedi.


Tiyatro buluşmasında komedi, dram ve müzikal dallarında sergilenen eserlere En İyi Oyun Ödülü, Övgüye Değer Oyun Ödülü, En İyi Kız Oyuncu Ödülü, Övgüye Değer Kız Oyuncu Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Övgüye Değer Erkek Oyuncu Ödülü, En İyi Dekor Ödülü, En İyi Kostüm Ödülü, Jüri Özel Ödülü, Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Ödülü ve Profilo Alışveriş Merkezi Özel Ödül’leri verilecek.

16'NCI PAM Liselerarası Tiyatro Buluşması Jüri Üyeleri;

Uğur Demirpehlivan (Oyuncu), Hilmi Zafer Şahin (İBBŞT-Dramaturg), Bahar Filiz Ekinci (Yazar), Yrd. Doç. Dr. Önder Paker (Beykent Üniversitesi), Ali İpin (Oyuncu), Oya Doğan (Gazeteci-Yazar), Yıldırım Bayazıt (Oyuncu-Senarist), Osman Gökhan Çam (İl Milli Eğitim Müdürlüğü), Derviş Çelik (İl Milli Eğitim Müdürlüğü), Sevgi Kökyar (İl Milli Eğitim Müdürlüğü), Çınar Er Türkgeldi (İl Milli Eğitim Müdürlüğü), Ali Alper Türkan (Oyuncu), Özden İnal (Yazar), Hayrullah Kozak (Oyuncu), Tolga Kayrak (Oyuncu), Öğr. Gör. Burcu Gülcan Değirmenci (İstanbul Aydın Üniversitesi), Şakir Demirpehlivan (Genel Sanat Yönetmeni).