Ritimli müzik anlamın gelen Carlofya şenliği yaşayan öğrenciler büyük keyif yaşadı. Ayrıca öğrenciler,   Çocuklara sen gemiciler, Karınca, Uzaylılar ve elma Kurdu şarkılarını ritim aletleriyle çaldılar. 

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Esra Ağyar Elbistanlı, Müzik şölenimiz ile birlikte müziğin daha iyi öğretilmesi ve geliştirilmesi açısından bir şölen düzenlediklerini belirtti.

Elbistanlı şöyle konuştu: “Bu şölende enstrümanlardan tef, zil davul parmak zili marakas ritim çubukları, Carlos enstrümanları kullanarak çocuk şarkılarını kendimizce çaldık ve söyledik. Burada çocukların müzik yapabileceklerini onlara gösterdik. Müziğin hayatın içerisinde olan sesler olduğunu, ritimler olduğunu onlarla birlikte yaşayarak deneyim ederek gördük. Çocuklarla olan bütün etkinlikler çok güzel. Onlarla yapılan bütün çalışmalar çok güzel ve sevgili öğretmenlerimiz de bu konuda çok güzel ilgilendirir”

Habibe Gümüşer Anaokulu Müdürü Gaffar Polat ise şöyle konuştu; “Müzik şöleni çalışması kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle gelecekteki okuyacakları üniversite öğrencileri ile buluşturduk. çocuklarımıza bundan sonra müzik, ritim bu gibi çalışmalara daha eğlenceli daha zevkli bir şekilde yapılacağını hepimiz görmüş olduk. İnşallah bu projelerin devamı gelir. okulumuzda bu tür çalışmalarla ilgili her zaman üniversitemiz ile değerli öğretmenlerimiz ile her zaman çalışmaya hazırız."

Habibe Gümüşer Anaokulu öğretmenlerinden Elif Karaca Koca ise: “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden gelen Esra Ağyar Elbistanlı hocamıza öncelikle çok teşekkür ediyorum. Carlofya müzik şöleni ile öğrencilerimize görsel bir şölen takdim ettiler. Öğrencilerimiz keyifle seyrettiler. Biz bu şölenle birlikte müziğin daha eğlenceli hale geleceğinden bizzat öğrenmiş görmüş olduk. Önümüzdeki dönemler içerisinde zaman zaman gelmelerini istiyoruz” dedi. 

Habibe Gümüşer Anaokulu öğretmenlerinden Rukiye Yeni ise şunları kaydetti: “Habibe Gümüşer Anaokulu öğretmenlerindenim. Çocuklarımız ritim aletleri ile şarkı söylemeyi çok sevdiler. Çok eğlendiler, verimli geçti. Bizde eğlendik, ritim aletlerini tanıdık. Şarkıları ritim aletleriyle daha verimli eşlik edildi. Çocuklar eminim bundan sonra da ritim aletlerini kullanmak isteyecekler ve şarkıları enstrümanlar ile çalmak isteyeceklerdir”