Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girecek devlet memuru adayları sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağını yoğun olarak merak ediyor. Devlet kadrolarında çalışmak ve geleceğini devlet güvencesine almak isteyen adayların memurluğa alımlarında en önemli referans olarak alınan sınavda KPSS sınav yerleri belli oldu mu? sorusu da adaylarca merak edilen en önemli sorulardan. ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasıyla KPSS sınav giriş yerleri açıklandı. İşte KPSS sınav yerleri ve sorgulama ekranına ilişkin tüm son dakika bilgileri…

KPSS ONLİSANS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların giriş belgeleri sınavdan yaklaşık 10 gün önce öğrencilerin erişimine açılıyor. Henüz KPSS önlisans sınav giriş yerleriyle alakalı ÖSYM’den bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiğinde detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebilecek.

KPSS ONLİSANS SINAVINDA KAÇ SORU SORULUYOR?

önlisans düzeyinde gerçekleştirilecek Kamu Personeli Seçme Sınavında adaylara 60 Genel Yetenek- 60 Genel Kültür sorusu yöneltilecek. Toplam 120 soru için 130 dakika süre tanınacak.  Adaylar Genel Yetenek bölümünde Türkçe dersinden 30, Matematik ve Geometri dersinden 30 soru cevaplayacak. Genel Kültür alanından ise Tarih dersinden 27 soru, Coğrafyadan 18 soru, Vatandaşlık bölümünden 9 soru ve güncel konulardan 6 soru yönetilecektir.

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:

a) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)
b) Geçerli kimlik belgesi: Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport
(Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır.)