NE OLMUŞTU?
Cam ve kapıları kırılan okul, tinerci, balici ve uyuşturucu müptelalarının mekanı oldu. Bu durum çevrede yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Bazı vatandaşlar, okulda önlem alınması gerektiğini ifade ederek duruma isyan etmişti. Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, "Burası tehlike saçıyor, uyuşturucu alemleri aleni bir şekilde yapılıyor. Camlar kırık, bahçe kapısı açık. Burası madem böyle atıl vaziyette bırakılacak. Aile hekimliği binası olamaz mı?, Taziye evi yapılamaz mı?, Kültür evi olamaz mı? Burayı ya yıkın ya da önlem alın." diyerek şikayetlerini dile getirmişti.

Bu durumu Kanal Maraş haberleştirdi. İşte bu haber gereken etkiyi gösterdi. Haberin yayınlanmasının hemen ardından düğmeye basan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri okul önünde bulunan Atatürk büstü tutanak tutularak korumaya alırken, tabelayı yerinden söktü.

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen'in konuya duyduğu hassasiyet ile Kanal Maraş'a yaptığı açıklamada; "Bu okulun arsasın bir miktarının Onikişubat Belediyesi'ne ait olduğunu, arsanın Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmesi için gerekli yazışmalarının yapıldığını, 2018 yılı yatırım planına alınmasını ve bu eski okulun yerine Anadolu Lisesi yapılmasını teklif ettiklerini" belirtti.

Kanal Maraş ekibi olarak Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz...